AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

IRU solicita amanarea intrarii in vigoare a legii Macron

Uniunea Transportatorilor Rutieri Internationali (IRU) reclama faptul ca normele de aplicare ale legii Macron nu au fost inca comunicate la nivel international, in conditiile in care legea franceza ar urma sa se aplice incepand cu 2 iulie 2016. In acest context, IRU solicita autoritatilor franceze sa amane intrarea in vigoare a legii Macron si respectiv Comisiei Europene sa sustine acest demers.
Legea Macron include obligativitatea operatorilor care efectueaza transport pe teritoriul Frantei sa se inregistreze, sa-si numeasca un reprezentant in Franta si sa calculeze salariul acordat tuturor soferilor angajati in conformitate cu salariul minim stabilit in Hexagon.
 

„Inca din martie 2015 ne-am exprimat ingrijorarea cu privire la aplicarea corecta a legii Macron si a implicatiilor pe care aceasta le-ar putea avea in dinamica functionarii companiilor de transport“, a declarat Michael Nielsen, delegatul general al IRU la Bruxelles. „In urma cu doua luni, IRU a trimis peste 40 de intrebari practice autoritatilor franceze pe subiectul Loi Macron, pentru a ne putea informa corect membrii, insa nici pana in ziua de azi nu am primit raspuns. Este inacceptabil ca transportatorii care trebuie sa respecte aceste prevederi sa nu detina toate informatiile in timp util, in conditiile in care risca sanctiuni de pana la 500.000 de euro in caz de nerespectare a legislatiei franceze“.
IRU a sperat ca inainte sa mearga mai departe cu implementarea legii Macron, francezii sa astepte o rezolutie a Comisiei Europene in cazul MiLoG din Germania, in conditiile in care ambele initiative au la baza acelasi concept.
Asociatiile de transport rutier din Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Portugalia, Spania, Turcia si Ucraina vor organiza un protest la Bruxelles in data de 14 iunie 2016, intre orele 11:00 si 13:30, in Piata Schuman, in fata Comisiei Europene, pentru a contesta legea Macron. Romania este reprezentata de catre UNTRR.

Articole similare

Ad
Ad