Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

ISCTR creste numarul de inspectori

Pentru eficientizarea activitatii de control, ISCTR are in vedere pentru perioada urmatoare realizarea mai multor proiecte: in primul rand se doreste suplimentarea numarului de posturi prevazute in structura organizatorica, deoarece activitatea de inspectie si control s-a dezvoltat, iar actualul numar de inspectori a devenit insuficient raportat la volumul controalelor in trafic, numarul de intreprinderi de transport si suprafata tarii, dupa cum a declarat inspectorul de stat sef, Dorin Stefan. „Sunt judete in care avem 3-4 inspectori. In acest sens, au fost trimise directiilor de specialitate din Ministerul Transpoturilor propuneri pentru modificarea legislatiei in vigoare, in vederea angajarii de inspectori suplimentari.”
 

In plus, ISCTR a solicitat din nou CNADNR, dar si ceilorlalti administratori de drumuri, realizarea unui numar suficient de amplasamente de cantarire care sa indeplineasca conditiile necesare pentru utilizarea aparatelor de cantarire aflate in dotare. „In anumite zone intampinam dificultati cu privire la verificarea respectarii maselor totale maxime admise, a maselor totale maxime admise pe axe si a maselor totale maxime autorizate, datorita lipsei amplasamentelor de control corespunzatoare. Avand in vedere faptul ca ISCTR nu are posibilitatea amenajarii/reamenajarii amplasamentelor in vederea cantaririi pe drumurile publice, am solicitat CNADNR sa efectueze demersurilor necesare, astfel incat pe drumurile din Romania (in mod deosebit pe drumurile cu trafic greu si foarte greu, cu orientare asupra zonelor in care exista exploatari miniere, petroliere, forestiere, agricole, de balastiera sau de cariera, santiere de constructii ori alte obiective industriale) sa existe locatii care sa indeplineasca conditiile necesare pentru verificarea cu aparatele de cantarire a respectarii de catre vehiculele rutiere a maselor admise/autorizate. Avem promisiuni de la CNADNR si speram sa vedem rezultate concrete in acest an.”
In acelasi timp, se are in vedere implementarea celor mai bune practici aplicate de inspectoratele cu experienta din Europa, precum si realizarea si securizarea retelei de comunicatii de date a ISCTR. In perioada urmatoare vor fi achizitionate 32 de autoutilitare pentru control, pentru a le inlocui pe cele mai vechi din flota, precum si uniforme noi pentru toti inspectorii.
Nu in ultimul rand, instutia doreste sa organizeze cursuri de pregatire profesionala pentru personalul din cadrul institutiei, cu lectori ai ISCTR.

Articole similare

Ad