Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: amenzi de peste 14.000 de euro pentru cabotaj si transport necorespunzator de marfuri periculoase

In perioada de vara, in Italia se constata mai multe cazuri de incalcari ale legislatiei, lunile calduroase fiind adesea prilejul de a efectua controale specifice in trafic.
Doua exemple din Italia de Nord confirma aceasta tendinta, arata Uomini e Trasporti. Primul caz se refera la un transportator elvetian care efectua un transport in numele unui tert, in cabotaj, desi nu exista acorduri intre statul italian si statul elvetian pentru desfasurarea acestei activitati. Soferul apartinea unei tari din afara UE si, ca urmare, era autorizat sa efectueze numai transporturi intre Elvetia si Italia. Vehiculul greu, care a plecat din Elvetia, a incarcat ciment intr-un oras din provincia italiana Bergamo si a fost apoi trimis inapoi la Valtellina, tot in Italia, unde trebuia sa livreze marfa.

Pentru cabotaj, politia a sanctionat soferul cu o amenda de 5.000 de euro si a retinut administrativ camionul, cu suspendarea certificatului de inmatriculare. De asemenea, expeditorul, dar si destinatarul marfii, au fost sanctionati cu o amenda de 3.000 de euro.
Nereguli au fost constatate si in cazul unui transportator in tranzit care avea o incarcatura de circa 800 de litri de kerosen, oprit pentru verificare langa Belluno, de-a lungul SS 47 Valsugana. Vehiculul nu detinea echipament de siguranta, iar masurile prevazute pentru transportul marfurilor periculoase lipseau. Si in acest caz, sanctiunile au fost severe: amenda de 3.200 de euro, penalizarea soferului cu 22 de puncte, iar vehiculul a fost sechestrat, cu suspendarea certificatului de inmatriculare.

Articole similare

Ad