Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Carabinierii descoperă permise de conducere poloneze false

În toată Europa se descoperă în ultima vreme foarte multe permise de conducere false, care pot fi obținute cu ușurință prin diverse site-uri pentru un cost de câteva zeci de euro – informează Trasporto Europa. E de ajuns să se furnizeze datele titularului, naționalitatea dorită a documentului, apoi se face plata și în câteva zile sosește permisul prin poștă.

Frauda a fost descoperită de carabinierii din Brunico, în provincia Bolzano, când au primit o plângere de la un bărbat căruia i s-a retras permisul de conducere și căruia un cunoscut îi promisese un permis de conducere polonez „obișnuit”. Bărbatul i-a plătit o sumă importantă fără să meargă în Polonia să susțină niciun examen, primindu-și permisul de conducere. Apoi, pentru că avea îndoieli cu privire la legalitatea procedurii, a anunțat Poliția, care a demarat o anchetă coordonată de parchetul Bolzano.

Următorul pas a fost o percheziție în casa bărbatului care și-a vândut permisul de conducere polonez fals și a găsit altul. Bărbatul a fost denunțat pentru fals material, dar ancheta continuă pentru că polițiștii bănuiesc că acest comerț se desfășoară de ceva vreme.

Cu toate acestea, ceea ce continuă în mod necontrolat este comerțul online. Pentru a se apăra împotriva oricăror acuzații, site-urile care le vând pretind că o fac „pentru colecționari”. Permisele vândute nu au niciun element care să le identifice drept reproduceri. Aceasta este, însă, o problemă de siguranță, deoarece șoferii de camioane au fost găsiți conducând cu permise de conducere pentru camioane false la diferite controale rutiere din Europa.

Articole similare

Ad