Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Italia: Firmele de transport care angajează șoferi până în 36 de ani sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale

Italia a adoptat o prevedere potrivit căreia costul forței de muncă pentru firmele care angajează tineri sub 36 de ani devine mai mic. În acest sens, statul anulează contribuțiile anuale de securitate socială de până la 6.000 EUR pe an sunt anulate. Măsura, deja aprobată de UE, se aplică în perioada 2021-2022.

Problema este legată de deficitul de șoferi profesioniști, însă pentru cei destul de norocoși să dea peste niște tineri până în 36 de ani, acum au ocazia de a suporta un cost mai mic al forței de muncă. Potrivit unui mesaj al INPS (n.3389) din 7 octombrie 2021 privitor la Legea Bugetului din 2021. Comisia Europeană a dat deja undă verde pe scutirea de contribuții sociale pentru un prag maxim de până la 6.000 de euro/an, sau 500 de euro/lună. În Italia, perioada în care poți fi exceptat variază de la 36 de luni la 48 de luni în cazul regiunilor sudice.

Pentru a beneficia de această facilitate, firmele de transport din perioada fiscală 2021-2022 trebuie să angajeze pe termen nelimitat tineri de până la 36 de ani. Sunt excluse contractele de ucenicie, cele intermitente sau de gardă, continuarea contractului după ucenicie, personalul cu calificări manageriale și munca ocazională, se arată în comunicare. De asemenea, pentru relațiile de muncă stabilite sau încetate în cursul perioadei, pragul trebuie să fie proporționalizat, luând ca referință măsura de 16,12 euro (500/31 zile) pentru fiecare zi de utilizare a scutirii de contribuție.

Foto:  auremar – stock.adobe.com

Articole similare

Ad