Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia prelungește starea de urgență până la 31 decembrie

Amânarea stării de urgență va afecta prelungirea valabilității certificatelor profesionale, permiselor, autorizațiilor și altor diverse acte, inclusiv cele de calificare profesională.

Cu recentul Decret 105/23.07.2021, guvernul italian a stabilit o serie de reguli pentru a face față pandemiei și pentru a asigura continuitatea activităților sociale și economice. Cea mai importantă dintre acestea se referă la prelungirea stării de urgență la nivel național până la 31 decembrie 2021.

Expirarea termenului era inițial stabilită pentru 29 octombrie, însă dacă se păstrează regula potrivit căreia documentele își mențin valabilitatea 90 de zile după expirarea stării de urgență, termenul se prelungește până în 27 ianuarie. O circulară de la ministerul transporturilor și cel al administrației este de așteptat să clarifice exact situația.

Pentru cei care călătoresc se menține obligația de a completa formularul de localizare digitală PLF (disponibil la linkul https://app.euplf.eu/#/).

Decretul legislativ confirmă încetarea la 31 decembrie 2021 a prevederilor Decretului prim-ministrului din 2 martie 2021, care permitea, chiar și de la distanță, desfășurarea cursurilor de calificare și a testelor teoretice / practice desfășurate școlile de șoferi. Cursurile și testele se referă la obținerea și revizuirea permiselor de conducere, a calificărilor profesionale și a oricăror calificări suplimentare necesare pentru exercitarea activității de transport.

Articole similare

Ad