Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Se inmultesc grevele din logistica last mile

Tensiunea creste pe platformele FedEx TNT si XPO Logistics din Italia. Iunie 2020 a inceput cu doua dispute sindicale in logistica, initiate de uniunea Si Cobas si de confederatia Filt Cgil. Prima continua o disputa inceputa acum cateva saptamani impotriva multinationalei FedEx TNT, iar centrul protestului se afla in sucursala Milano, unde compania intentioneaza sa concedieze 80 de persoane. Uniunea Si Cobas sustine ca este vorba despre o disponibilizare politica, impotriva careia a lansat o mobilizare nationala. In 10 iunie, o suta de muncitori si simpatizanti s-au adunat in fata portilor platformei milaneze, insa politia a intervenit in forta, fiind nevoie de interventia a cinci ambluante si a inca doi medici.
Dupa aceasta actiune, Si Cobas a convocat o sedinta si a anuntat ca greva pe TNT FedEx continua. Si Cobas mai are dispute in derulare si impotriva Gls si Zust Ambrosetti, in timp ce sustine ca a castigat-o pe cea impotriva SDA, dupa trei zile de greva. 
In Piacenza, Filt CGIL a proclamat o greva a lucratorilor care opereaza pentru Città Fashion Ovs, in platforma XPO Logistics din Pontenure, pentru ca nu a fost platita indemnizatia derivata din schimbarea contractului in octombrie 2019, dar si pentru nerespectarea acordului din 8 mai 2020 pentru angajatii directi ai XPO. 

Articole similare

Ad