Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco a livrat 5 vehicule propulsate cu biometan pentru Lidl, in Italia

Iveco a livrat prima flota de 5 camioane Stralis NP propulsate cu biometan pentru centrul logistic Lidl din Somaglia (nordul Italiei). Vehiculele sunt rodul colaborarii dintre Iveco, LC3 Trasporti si Edison si reprezinta o premiera in domeniul retailului si distributiei in masa din Italia.
Astfel, cele 5 Iveco Stralis NP CNG, de 460 CP, au fost adaptate pentru a fi propulsate de biometan, un biocombustibil regenerabil, care reduce emisiile de doixid de carbon cu 95% comparativ cu alte tipuri de carburanti.

„Suntem foarte mandri de faptul ca suntem prima companie italiana care a achizitionat cele mai noi vehicule pe biometan, un combustibil eficient, care promoveaza modelul economic de utilizare a resurselor regenerabile. Obiectivul nostru pe termen lung este de a trece gradual intreaga flota pe combustibili alternativi, cum ar fi biometanul sau gazul natural lichefiat (LNG), in vederea reducerii emisiilor de CO2. Lidl a inceput campania de ecologizare a flotei inca din 2015, odata cu achizitia primelor camioane LNG, cu care am obtinut rezultate foarte bune. Cu toate ca ne-am extins activitatea si am deschis, in medie, 40 de magazine noi pe an, am reusit sa reducem emisiile de CO2 cu 5,2%, respectiv cu 620.000 t de carbon“, a declarat Petro Rocchi, director de vanzari si de logistica Lidl Italia.
In Italia functioneaza la aceasta ora peste 200 de statii de alimentare cu biometan operate de Edison Energia, acesta din urma fiind si cel mai important furnizor de pe piata. In prezent, Edison lucreaza si la dezvoltarea retelei de LNG pentru transportul rutier si maritim.

Articole similare