Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco, pentru al noualea an consecutiv sponsorul echipei De Rooy la Dakar

Petronas De Rooy Iveco Team a anuntat ca la a 41-a editie a celui mai dur raliu din lume, Dakar, va participa cu patru camioane Iveco Powerstar, conduse de Gerard De Rooy (de doua ori invingator la Dakar si o data, in 2018, la Africa Eco Race), Federico Villagra (nou intrat in aceasta echipa), Ton van Genugten (care are la activ patru victorii de etapa la Dakar 2018) si Maurik van den Heuvel (nou si el in echipa).
 

La final de noiembrie, echipajele se indreptau spre Peru, dupa ce au efectuat verificarile in portul Le Havre, cu gandul sa reediteze performantele obtinute in 2012 si 2016 la Dakar si anul trecut la Africa Eco Race. Iveco este, pentru al noualea an consecutiv, furnizorul oficial al echipei Petronas De Rooy, careia ii pune la dispozitie vehiculele, motoarele si piesele de schimb.
Petronas Lubricants International va fi, pentru al optulea an consecutiv, sponsor si partener tehnic al echipei De Rooy, oferind lubrifianti dezvoltati in parteneriat cu Iveco si recomandati pentru gama de camioane usoare si grele a acestuia, dar si toate uleiurile necesare pentru transmisie si pentru alte componente. Pentru motor toate cele patru camioane Iveco vor folosi ulei premium cu aditivi avansati, conceputi special pentru a le garanta protectia, performanta, eficienta si fiabilitatea.
Gerard de Rooy va concura la volanul unui Powerstar cu axa fixa, model care i-a adus victoria in 2018 in raliul african si care are, ca si celelalte trei camioane Iveco de la Dakar, motor Cursor 13 de 1.000 CP, conceput special de FPT Industrial, marca din cadrul CNH Industrial care se ocupa de trenul de rulare.
A 41-a editie a Dakar si a 11-a in America de Sud se va desfasura integral pe teritoriul peruvian, cu plecare si sosire in capitala statului, Lima, si va include 10 etape, adica un total de 5.000 km, din care in special cei circa 70% pe nisip vor reprezenta o mare provocare pentru piloti.
Cu ocazia plecarii echipajelor spre Peru, Pierre Lahutte, presedintele marcii Iveco, a declarat ca asteapta cu nerabdare ca vehiculele italiene sa-si demonstreze inca o data calitatile in conditiile atat de dificile de la Dakar si si-a exprimat aprecierea pentru hotararea pilotilor si increderea in abilitatea lor de a se intoarce acasa cu rezultate si mai bune decat la editiile anterioare.

Articole similare

Ad