Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Jumatate din vanurile din Marea Britanie circula supraincarcate

Aproape jumatate din soferii de vanuri care circula in Marea Britanie au vehiculele supraincarcate, potrivit comisiei de cercetare Volkswagen Commercial Vehicles.
Companiile nu isi monitorizeaza greutatea incarcata pe vehicule si 53% dintre soferi nu stiu care este capacitatea maxima ce trebuie incarcata pe vehiculul pe care il conduc.
Volkswagen Commercial Vehicles impreuna cu Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) au facut cunoscute potentialele pericole ce deriva din conducerea unor vehicule supraincarcate.
 

Presiunea crescuta pe un vehicul din cauza supraincarcarii este foarte posibil sa aiba drept consecinte costuri de mentenanta crescute ale vehiculului si un impact negativ asupra performantei la condus, cum ar fi cresterea distantei de franare, dificultati la franare si mari sanse ca vehiculul sa se rastoarne.
In plus, majoritatea managerilor de transport nu stiu ca asigurarea lor poate fi anulata daca se dovedeste ca vehiculul ce a fost implicat in accident era supraincarcat. Companiile pot primi amenzi serioase in astfel de cazuri, iar vehiculele le pot fi imobilizate.
La un control efectuat anul trecut, DVSA a gasit ca 89% din cele 10.800 de vanuri oprite in trafic erau supraincarcate. „Este important ca firmele sa aleaga vehiculul potrivit pentru activitatea lor, pentru a evita supraincarcarea. Trebuie tinut cont de volumul de marfa transportat si de greutatea maxima a vehiculului pentru a asigura atat siguranta soferului, cat si a celorlalti participanti la trafic. Un vehicul supraincarcat poate cauza costuri imense companiei. Iar daca se merge constant cu supragreutate va creste presiunea in pneuri si suspensii, ce duce la o durata de viata redusa a acestora. Investind in vanul cu dimensiunile corecte, companiile pot salva foarte mult prin evitarea eventualelor amenzi si costuri de reparatii“, a explicat Trevor Hodgson-Philips, Head of Service and Parts la Volkswagen Commercial Vehicles.

Articole similare

Ad