Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Jungheinrich, Still si Crown, castigatorii din 2013

Numele castigatorilor International Forklift Truck of the Year (IFOY) au fost anuntate cu ocazia targului CeMAT@transport logistic, care s-a desfasurat la inceputul lui iunie la München. Premiul la categoria Stivuitor cu contragreutate pana la 3,5 t a fost adjudecat de Still RX 70 Hibrid, la categoria Stivuitor cu contragreutate peste 3,5 t castigator a fost echipamentul DFG/TFG 540 s diesel/gaz de la Jungheinrich, companie care si-a mai adjudecat un trofeu la categoria Echipamente pentru depozit, cu modelul ETV/ETM 214/216 Reach Truck, iar la Solutii intralogistice cel mai bine punctat a fost Crown, pentru exploatarea conceptului de management al flotei InfoLink.
 

Anul acesta, factorii cheie in determinarea castigatorilor au fost eficienta si beneficiile aduse clientului, asa cum a declarat la ceremonia de decernare Anita Würmser, presedinte executiv al juriului IFOY, din care face parte si revista Tranzit. „Dar toti nominalizatii sunt lideri la categoriile lor, iar decizia a fost una stransa.“
Echipamentul DFG/TFG 540 s diesel/gaz de la Jungheinrich, cu transmisie hidrostatica si capacitate de incarcare de pana la 5 t, a dominat competitia stivuitoarelor cu contragreutate de peste 3,5 t, fiind apreciat mai ales pentru puterea transmisiei hidrostatice, acceleratia dinamica si virarea rapida si precisa. Alte caracteristici semnificative reiesite in timpul testului IFOY sunt manevrabilitatea optima, designul ergonomic, adaptat la nevoile soferului, sistemul de control de inalta precizie si cele cinci programe de lucru.
Motoarele VW moderne cu control electronic permit o operare precisa si performanta optima, dar si consum scazut, iar sistemele de asistare a soferului ajuta la o operare chiar mai eficienta a stivuitorului. Datorita transmisiei hidrostatice, acest model poate schimba directia rapid, precis si in siguranta.
Puterea si agilitatea se imbina ideal, ceea ce imbunatateste emisiile de evacuare datorita filtrului de particule, pana la un nivel mult mai scazut decat prevad normele UE.
Operatorul poate lucra concentrat, dar in acelasi timp relaxat. Un ecran integrat in cotiera scaunului afiseaza operatorului toate informatiile de care are nevoie in munca sa, de la viteza curenta si directia de mers a rotilor pana la citirea indicatorului de combustibil si programul de condus selectat.
Al doilea premiu adjudecat de Jungheinrich, la categoria echipament de depozit, a fost pentru reach truck-ul ETV/ETM 214/216, cu capacitati de incarcare cuprinse intre 1,4 si 1,6 t. Motivatia juriului a fost modul in care acesta combina eficienta energetica si abilitatile excelente de manipulare, performanta extraordinara si caracteristicile ergonomice, dar si faptul ca ofera un raport cost-calitate foarte bun. Ergonomia sa este foarte potrivita pentru operator si pentru o munca relaxata si concentrata. In plus, Jungheinrich a acordat atentie detaliilor de tipul luminilor cu LED montate pe furca, …

Articole similare