Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Jungheinrich, Still si Torwegge, castigatorii IFOY 2017

Unsprezece echipamente si solutii intralogistice, reprezentand sapte producatori, s-au calificat in finala premiilor International Forklift Truck of the Year 2017. Dupa sase luni de selectie si testare, Jungheinrich, Still si Torwegge si-au adjudecat cele patru categorii disputate, ceremonia de premiere avand loc la centrul BMW World, din Munchen, cu prilejul expozitiei Transport&Logistic.
„Industria 4.0 devine rapid o parte importanta din intralogistica. Si pe acest palier castigatorii au prezentat inovatii care aduc beneficii importante utilizatorilor, beneficii ce pot fi cuantificate“, a declarat Anita Würmser, presedinte executiv al juriului IFOY.
 

Castigator la categoria „Echipamente de depozit“ a fost Still, cu iGo neo CX 20, primul order-picker orizontal autonom. Principalele argumente cu care a convins membrii juriului au fost gradul ridicat de inovatie, beneficiile de necontestat pentru clienti si modul profesionist de implementare al conceptului. „iGo neo reprezinta un punct de referinta in dezvoltarea echipamentelor de manipulat autonome, facand trecerea dintre robotica si intralogistica“. In plus, testele IFOY au confirmat economiile considerabile pe care iGo neo CX 20 le aduce in comparatie cu order-picker-ele conventionale. iGo neo este mult mai eficient si mai productiv in toate sistemele de lucru utilizate – acolo unde se foloseste principiul pedestru – iar echipa de teste a constatat ca eficienta operatiunilor poate creste cu pana la 47%.
Conceptul TORsten AGV, de la Torwegge, a fost desemnat castigatorul categoriei „Vehicule cu ghidaj automat“. Echipamentul omnidirectional pentru sarcini grele AGV, cu motorul amplasat sub platforma, poate incarca pana la 7,5 t. Conceptul este folosit pentru diferite sisteme de incarcare sau containere ce trebuie sa indeplineasca anumite cerinte specifice din partea clientilor. TORsten a fost dezvoltat in colaborare cu compania SEW, la Universitatea din Aachen.
Juriul IFOY a ales sistemul de pozitionare la interior castigator al categoriei „Special of the Year“. Sistemul de localizare al echipamentelor de depozit pe baza smartphone-urilor, semnalizatoare si bluetooth a impresionat prin utilitate si beneficii pentru clienti. „Conceptul nu este doar potrivit pentru orice tip de vehicul, indiferent de producator, dar poate fi implementat rapid, flexibil si la costuri reduse“.
Still a revendicat cel de-al patrulea trofeu IFOY, cu trenul de tractare pentru sarcini grele cu incarcare si descarcare automata. Acesta are ca scop livrarea de componente catre liniile de productie, usurand munca angajatilor din acest domeniu si facilitand accesul la posturile de lucru si pentru persoane care nu au o forta fizica asa de mare.
Castigatorii premiilor IFOY sunt alesi o data pe an de catre un juriu independent, alcatuit din jurnalisti de la cele mai prestigioase publicatii de profil. Evaluarea juriului se face pe baza unor teste obiective, neutre, cu accent pe inovatie, utilitate si eficienta.
Incepand din 2013, premiile IFOY au devenit cele mai importante distinctii acordate in intralogistica. Sponsorul premiilor IFOY este Asociatia Echipamentelor de Manipulat si a Sistemelor Logistice VDMA, cu patronajul Ministerului German al Economiei si Energiei. Parteneri sunt Deutsche Messe, organizatorul CeMAT, transport & logistic, CHEP si Fronius, specialistul in incarcarea bateriilor.

Articole similare

Ad