Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Jungheinrich, Still si UniCarriers, castigatorii din 2015

Nu mai putin de 14 echipamente si solutii intralogistice au ajuns in finala din acest an a International Forklift Truck of the Year, dintre acestea Jungheinrich, Still si UniCarriers fiind desemnati marii castigatori ai celor patru categorii din concurs. Anuntarea laureatilor si inmanarea trofeelor a fost facuta cu prilejul IFOY Award Night, organizat la muzeul BMW din München, in prima zi a Transport und Logistik, cel mai mare targ european de profil din 2015.
 

Victoria la categoria „stivuitoare cu contragreutate sub 3,5 t“ i-a revenit lui Jungheinrich, pentru modelul EFG S30s electric, de 3 t. Un factor esential in decizia juriului de specialitate IFOY l-a reprezentat spatiul de lucru al operatorului, complet reproiectat si cu numeroase inovatii. EFG S30s este un echipament foarte usor de manevrat, cu comenzi intuitive si o directie precisa, dedicat noii generatii de operatori. Foarte importante au fost si functia de schimbare automata si rapida a bateriei si tehnologia „Pure Energy“, care impreuna permit lucrul in doua schimburi fara necesitatea inlocuirii bateriei.
La fel ca si stivuitoarele cu motor cu ardere interna din seria S, cele electrice au centrul de greutate al incarcaturii mai sus (600 mm fata de 500 mm) si sunt echipate cu un sasiu ranforsat si cu axe care pot rezista la sarcini mai mari. Robust si compact, EFG S30s este potrivit pentru operatiuni dificile in spatii inguste.
Jungheinrich a dezvoltat un concept de operare complet nou pentru functiile hidraulice, iar comenzile sunt integrate in noua cotiera. Manetele de operare sunt proiectate ergonomic, atat cele de pe partea stanga (ridicare, coborare, inclinare), cat si cele din dreapta fiind multi-functionale.
Cabina este echipata cu un dispozitiv de incarcare USB, iar noul compartiment de depozitare suplimentar de sub cotiera creste si mai mult optiunile de stocare pentru sofer.
Informatiile cheie ca modul de conducere, statusul bateriei si pozitiile rotilor sunt afisate pe un display modern, nou, bine luminat. Vizibilitatea din cabina este remarcabila, in ciuda numarului mare de accesorii care au echipat modelul prezentat la teste. In plus, sistemele de prindere a catargului sunt subtiri si pozitionate inteligent. Jungheinrich echipeaza standard toate stivuitoarele din seria S cu o frana de parcare automata. Daca operatorul ia piciorul de pe pedala, vehiculul franeaza si frana electrica de parcare se activeaza automat, chiar si atunci cand masina este in rampa.
EFG S30s testat a fost echipat cu un sistem de schimbare a bateriei pe laterala operat electric care faciliteaza foarte mult inlocuirea bateriei. Un buton din spatele compartimentului operatorului activeaza o mica sina pe care poate fi trasa afara bateria. Sistemul a fost dezvoltat pentru schimbarea bateriei folosind macarale. Jungheinrich ofera o solutie alternativa pentru schimbarea pe laterala a bateriilor utilizand dispozitivul de ridicare si echipamente MHE.

Articole similare

Ad
Ad