Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

KARSAN

Karsan propune pietei europene trei vehicule din gama proprie: autobuzul urban de 8 m lungime Karsan Atak, cu podea coborata si rampa pentru accesul fotoliilor rulante, autocarul Star, de asemenea de 8 m, si mini-autobuzul Jest, de 6 m lungime, toate cele trei modelele propulsate de motoare Euro 6. Acesta din urma este conceput tot pentru transportul urban, fiind o solutie speciala pentru traseele de noapte sau pentru perioadele din zi mai putin aglomerate. Lansat pe piata in 2014, Jest s-a vandut deja in peste 1.500 de exemplare.
 

Jest este propulsat de FPT F1C, cu patru cilindri in linie, ce dezvolta 126 CP si are cuplul motor maxim de 320 Nm. Cutia de viteze este manuala, cu 6+1 trepte, iar suspensia mecanica este independenta atat pe axa fata, cat si pe spate, pentru un plus de confort. Midibuzul dispune de un pachet generos de dotari optionale, ce include ESP, inchidere centralizata cu telecomanda, geamuri cu tenta de culoare, sistem de aer conditionat, conexiune Wi Fi sau jante de aluminiu.
Pe langa versiunea diesel, Jest mai este disponibil in variantele hibrid sau electric. Inca de la lansare s-a bucurat de mare succes. Inclusiv pe piata din Romania s-a impus la licitatii in mai multe orase, incepand cu 2014, fiind ideal pentru operarea rutelor mai putin aglomerate sau pe perioadele din zi cu mai putini calatori.
Karsan Atak are o capacitate de maximum 58 de pasageri, in functie de configuratia interioara. Autobuzul este propulsat de un motor Fiat Power Train de 4,5 l, in varianta de 186 CP, avand cuplul motor maxim de 750 Nm, …

Articole similare