Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Karsan e-Atak autonom a început să opereze în Norvegia

Autobuz electric Karsan e-Atak autonom, dezvoltat împreună de producătorul turc și Adastec, a intrat în operare în Stavanger, Norvegia, devenind astfel primul vehicul cu conducere autonomă din Europa utilizat în transportul public.

Ceremonia oficială de inaugurare a serviciilor de transport autonome a avut loc la stația de autobuz Nedre Strandgate 89, din oraşul Stavanger, cu prezența ministrului norvegian al transporturilor Jon-Ivar Nygård, a CEO Karsan – Okan Baș, CEO Adastec – Ali Ufuk Peker şi ai altor oficiali norvegieni.

Autobuzul e-Atak cu tehnologia Level 4 Autonomous se poate deplasa fără şofer pe un traseu planificat şi poate executa condusul autonom cu o viteză de 50 km/oră, zi sau noapte, indiferent de condiţiile meteorologice. Operațiunile efectuate fără șofer includ opririle în staţii şi la semafor, gestionarea proceselor de urcare și coborâre pasageri, gestionarea trecerilor prin intersecţii etc.

Autonomous e-Atak, care poate detecta împrejurimile sale fără a fi nevoie de șofer, dispune denumeroşi senzori LiDAR, amplasați în diferite părți ale vehiculului, precum şi de tehnologie radar avansată în partea din față, sistem de procesare a imaginii de înaltă rezoluție, cu camere RGB, și securitate suplimentară perimetrală datorită camerelor termice.

Toate aceste tehnologii sunt încorporate în Autonomous Level 4, ce permite deplasarea fără şofer pe o rută planificată.

Articole similare

Ad