Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Karsan e-JEST, lider pe piaţa de minibusuri electrice al doilea an la rând

Karsan este lider pe piața microbuzelor electrice din Europa pentru al doilea an consecutiv. Astfel, după ce în 2020 cota de piaţă a modelului e-Jest a fost de 43% pe segmentul său, în 2021 aceasta a urcat la 51,2%. Practic, fiecare al doilea microbuz electric cu masa totală cuprinsă între 3,5 și 8 t este Karsan e-Jest.

Primul Jest electric a fost prezentat în 2018, livrările începând în anul următor. De atunci, cota de piaţă în Europa s-a dublat în fiecare an. „Modelul e-Jest se diferențiază de concurenții săi prin motorul electric și bateriile cu tehnologie BMW i, care şi-au dovedit eficienţa pe pieţe europene precum Franţa, România, Portugalia şi Germania”, a declarat Okan Baș, CEO Karsan.

e-JEST, de 6 m lungime, oferă o autonomie de până la 210 km, manevrabilitate şi confort ridicate. Microbuzul este propulsat de un motor electric BMW, cu putere de 170 CP și cuplu motor maxim de 290 Nm. Pachetele de baterii BMW au o capacitate de 44 sau 88 kWh. e-Jest are sistem de frânare regenerativă, care asigură recuperarea energiei, permițând bateriilor să se auto-încărce la o rată de 25%.

Articole similare

Ad