Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Karsan lansează noua gamă de autobuze electrice e-ATA

Karsan a lansat o nouă gamă de autobuze electrice cu podea complet coborâtă, e-ATA, care va fi disponibilă în versiunile de 10, 12 şi 18 m lungime. Odată cu lansarea noilor modele, Karsan devine primul producător european care deţine un portofoliu de vehicule electrice atât de extins, de la 6 la 18 m.

Autobuzul e-ATA a fost conceput de la început pentru transport urban şi are la bază o structură autoportantă. Motoarele electrice sunt amplasate deasupra roţilor şi oferă 250 kW pentru versiunile de 10 şi 12 m şi respectiv 500 kW pentru modelul articulat.

7 pachete de baterii sunt disponibile, având capacitate de stocare între 150 şi 450 kWh, respectiv 600 kWh pentru versiunea de 18 m, pentru o autonomie maximă oferită de 450 km, în condiţii reale de operare.

Graţie construcţiei uşoare, capacitatea de transport nu a avut prea mult de suferit comparativ cu un autobuz diesel. De exemplu, modelul de 12 m lungime poate transporta 89 de pasageri, la o autonomie de 200 km.

Autobuzele e-ATA dispun de cele mai moderne sisteme de asistenţă, inclusiv camere video în locul oglinzilor retrovizoare exterioare. Sistemul de vedere periferic include alertă pentru pietonii aflaţi în proximitatea vehiculelor şi pentru unghiul mort. Nu lipsesc dotările privind confortul şi aici trebuie amintit sistemul de aer condiţionat cu funcţie de filtrare a aerului în proporţie de 99%.

Prima flotă de autobuze electrice e-ATA va fi livrată chiar în România. Este vorba despre modelul de 10 m lungime, care va ajunge până la finalul anului la Slatina. Alte două flote, ce vor totaliza 56 de unităţi, vor fi livrate în ţara noastră în 2022. Contractele vor include sisteme de transport complete, cu staţiile de alimentare şi toată infrastructura necesară.

Articole similare

Ad