Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Karsan

Karsan propune pietei europene trei vehicule din gama proprie: autobuzul urban de 8 m lungime Atak, cu podea coborata si rampa pentru accesul fotoliilor rulante, autocarul Star, de asemenea de 8 m, si mini-autobuzul Jest, de 6 m lungime, toate cele trei modelele propulsate de motoare Euro 6. Ultimul este propulsat de motorul Fiat Powertrain (FPT) F1C, cu patru cilindri in linie, ce dezvolta 126 CP si are cuplul motor maxim 320 Nm. Cutia de viteze este manuala, cu 6+1 trepte, iar suspensia mecanica este independenta atat pe axa fata, cat si pe spate, pentru un plus de confort. Midibuzul dispune de un pachet generos de dotari optionale, ce include ESP, inchidere centralizata cu telecomanda, geamuri cu tenta de culoare, sistem de aer conditionat, conexiune Wi-fi sau jante de aluminiu.
 

In toamna lui 2017, constructorul turc a prezentat doua versiuni noi, Jest electric si Jestronic (cu transmisie automata). Jest electric are o autonomie de 165 km, fiind echipat cu doua pachete de baterii a cate 33 kWh fiecare.
Karsan Atak are o capacitate de maximum 58 de pasageri, in functie de configuratia interioara. Autobuzul este propulsat de un motor FPT de 4,5 litri, in varianta de 186 CP, avand cuplul motor maxim de 750 Nm, iar pentru transmisie se poate alege dintre ZF manuala sau Allison automata. Retarderul este optional. Suspensia este integral pneumatica si independenta pe axa fata. Dintre dotarile standard amintim sistemele ABS, ASR si ESP, aerul conditionat, sistemul de ingenunchere, oglinzile retrovizoare incalzite sau parbrizul cu degivrare. La alegere, se pot monta un agregat de aer de capacitate mai mare, pre-incalzitor, oglinzi cu reglare electrica, camere de luat vederi la interior sau pentru mersul cu spatele etc.
Autocarul Star poate transporta pana la 31 de pasageri si are o capacitate a calelor de bagaje de 4,25 m3. Trenul de rulare este acelasi ca in cazul modelului Atak, in plus fiind inclus sistemul cruise-control in echiparea de baza. Paleta de dotari optionale este foarte generoasa (ESP, conexiune Wi-Fi, monitor LCD, sistem multi-media etc.), iar volumul in calele de bagaje este de 4,25 m3. Atak si Star pot fi produse, la cerere, cu o structura din otel inoxidabil.
In paralel cu dezvoltarea gamei de midiautobuze, Karsan continua productia autobuzelor urbane Menarinibus, disponibile in variante de 10,6, 12 si 18 m lungime, diesel sau pe gaz natural comprimat.

Articole similare