Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kaufland, despre Legea Supermarketurilor: Mai mult de 50% din produse sunt romanesti

In magazinele Kaufland „mai mult de 50% din produse sunt romanesti si aceasta este o optiune strategica pentru noi“, a declarat recent seful departamentului de achizitii Legume si Fructe al Kaufland, Ionut Parfente, in cadrul conferintei Fermierii Romaniei.
Acesta a recunoscut totusi ca exista anumite probleme cu indeplinirea procentului de 51% conform „legii supermarketurilor“, insa doar pe sectorul de legume si fructe.
 

„Produsele de panificatie sunt in proportie de 100% romanesti, mierea 60%, cu lactatele am crescut continuu ponderea si suntem la peste 50%, iar cu preparatele din carne tindem spre 100%. Doar la legume si fructe sunt unele probleme, din cauza conditiilor climaterice“, a spus Ionut Parfente, citat de Mediafax. In prezent, a mai spus Parfente, 87 de unitati sunt certificate din punctul de vedere al calitatii pentru ca produsele lor sa fie distribuite de Kaufland. Respectiva certificare presupune o serie de verificari la nivelul producatorilor si se acorda anual, iar costul pe care-l presupune este de 600 de euro, a mai spus reprezentantul Kaufland, in cadrul conferintei Fermierii Romaniei.
La randul sau, cu referire la aceste certificate, Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor de Producatori Agricoli, a spus ca fermierilor „le trebuie o lucrare de doctorat sa vanda o mana de patrunjel in hipermarket”. „Mai e si snobismul acesta al romanilor, ca produsul nu e bun daca e romanesc. De fapt, noi, romanii, suntem de vina ca nu avem acces in aceste magazine, pentru ca am adoptat pozitia ghiocelului si am acceptat sa ni se puna tot felul de conditii”, a mai spus reprezentantul producatorilor agricoli.

Articole similare

Ad