Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

KLG Europe Logistics Romania isi continua dezvoltarea

KLG Europe Logistics Romania, una dintre cele mai stabile companii de logistica din Uniunea Europeana, a finalizat a doua etapa de dezvoltare a hub-ului central din apropiereaCapitalei, platforma logistica ajungand la o suprafata totala construita de 35.000 mp.
A doua faza de dezvoltare a proiectului logistic al KLG Europe Logistics Romania a necesitat investitii de 5,6 milioane euro si a fostimplementata in termen de 7 luni. In acest interval au fost construite o platforma de cross-docking de 5.000 mp, un depozit Clasa A cu o suprafata de 5.000 mp, 1.200 mp de birouri si camere VAS cu o suprafata de 1.000 mp.
 

Noul terminal cross-dock dispune de 15 usi de andocare integrate in sistemul de distributie si colectare KLG – hub&spoke. Infrastructura informatica si implementarea unui sistem de scanare complet automatizat au jucat un rol important in configurarea noului terminal si in respectarea de catre KLG Europe a promisiuni de a onora comenzile, oirunde in Romania, in 24 de ore de la primirea lor. Acest sistem aduce o crestere a productivitatii de livrare de circa 30% fata de o configuratie obisnuita a unui astfel de terminal.
Compania detine in localitatea Bolintin Deal, la km 23 al autostrazii Bucuresti – Pitesti, un parc logistic de 18,5 hectare pentru care a fost planificata constructia a aproximativ 85.000 mp de spatiu logistic. Etapa de extindere demarata in luna aprilie 2014, si incheiata in luna noiembrie, a adus in portofoliul KLG o facilitate cu cele mai noi dotari disponibile in industrie.
Pentru podeaua depozitului, un element foarte important pentru acest tip de constructie, KLG Europe Logistic a alocat 500.000 de euro din totalul investitiei. Aceasta a fost proiectata fara rosturi de dilatatie, ceea ce permite operarea de stivuitoare dedicate culoarelor inguste dintre rafturi, precum si reducerea costurilor de mentenanta a utilajelor.
Pentru partenerii transportatori, KLG Europe Logistics Romania a investit intr-o zona special destinata soferilor de autocamioane, unde acestia pot astepta finalizarea operatiunilor de incarcare/descarcare.
Noua facilitate logistica este deja in exploatare, avand inca de la lansare un grad de ocupare de 90%. Investitia a presupus crearea a aproximativ 50 de noi locuri de munca si a adus o reducere a timpilor de operare pentru manipularea marfurilor.

Articole similare

Ad