Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kögel Port 45 Triplex, mai ușor și mai flexibil

Kögel a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă online, mai multe modele noi, printre care și șasiul pentru containere Port 45 Triplex, care a primit în 2020 Premiul european pentru sustenabilitate la categoria semiremorci cu eficiență mare. Acesta are extensii față, centru și spate, pentru o lungime totală de peste 14 m, construcție ușoară și greutate proprie de 4.360 kg în versiunea standard, deci permite o sarcină utilă mai mare decât a altor modele de pe piață care pot transporta containere de 45′, și se adaptează la orice tip de container convențional. Perforațiile eliptice ușoare garantează o distribuție optimă a forțelor. Un alt punct forte al șasiului este ușurința în folosirea lui.

Extinderea se face foarte simplu. Extensia frontală dintr-o singură bucată, pe role, este ușor de manevrat și nu are o parte mecanică elaborată, care presupune reperații mai dese. Consola de aer și lumină este protejată într-o nișă din extensia frontală, ceea ce mărește mult spațiul liber din jurul cablurilor de conectare cu autotractorul. Pentru o durată de viață mai mare, extensia centrală dispune de sistem de ghidare cu întreținere redusă pe glisoare speciale din plastic și două role de extensie, iar extensia spate este concepută la fel, astfel că se poate seta ușor una dintre cele șapte poziții posibile folosind o manivelă manuală.

Șasiul Port 45 Triplex se pretează la transportul unui container de 20′ ISO pe spate, cu cadru retractat. Dacă se extind partea din spate și din centru se pot încărca două containere ISO de 20′, un container ISO de 30′ sau un container Highcube de 40′ ori 45′. Cu toate cele trei părți extinse se poate transporta un container de 45′ Highcube Eurocorner. Opțional se poate încărca un container ISO de 40′ sau 45′ pe spate și un container greu ISO de 20′ pe extensia centrală. În toate aceste cazuri distribuția greutății este optimă, astfel încât uzura axelor și a altor componente să fie redusă și deci șasiul să fie mai sustenabil prin faptul că are o durată de viață mai mare.

Articole similare

Ad