Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kögel Trucker Trailer vine cu noi optimizari pentru confortul soferilor

Kögel prezinta la transport logistic 2019 o noua versiune a Kögel Trucker Trailer (KTT), rezultatul unui sondaj de opinie pe tema „semiremorca perfecta pentru soferii de camion” realizat de producator in randul conducatorilor auto profesionisti in cadrul Truck Grand Prix, Wolfsmeile, si in complexele de servicii de pe autostrazi. Departamentul de dezvoltare al companiei a verificat toate sugestiile in raport cu fezabilitatea si apoi le-a incorporat in modelul KTT, a carui prima varianta a fost prezentata la IAA 2018, iar acum este expusa cu sistem FastSlider de deschidere si blocare rapida de la Kögel, care vine in intampinarea cerintelor soferilor de a avea timpi de incarcare mai mici si le permite o manipulare mai rapida, mai simpla si mai sigura.

Punctul de pornire pentru KTT este reprezentat de modelul Kögel Lightplus din generatia NOVUM, cu un cadru si o caroserie optimizate in ceea ce priveste sarcina utila si masa. La cererea profesionistilor care au participat la sondaj, modelul KTT este prevazut cu o gama larga de dotari individuale, incepand cu echipamentele cu masa redusa, cum ar fi jantele si rezervoarele de aer din aluminiu, care scad greutatea proprie a vehiculului.
KTT dispune si de alte sisteme imprumutate de la NOVUM: noua consola de ventilatie si iluminat de pe peretele frontal care transfera fortele prin intermediul elementelor longitudinale catre cadru, noul cadru exterior care sporeste semnificativ accesibilitatea punctelor de fixare Vario Fix, buzunarele variabile ale barelor de pe stalpii de glisare si de colt si axele Kögel KTA cu agregate usor de intretinut, cu dubla suspensie, cu stabilitate directionala si fiabile.
Sistemul FastSlider este intarit cu mini-stalpi pentru a indeplini cerintele privind rezistenta caroseriei conform DIN EN 12642 Code XL si consta dintr-o maneta de deschidere cu blocare rapida in partea din fata, cu ajutorul careia prelata poate fi deschisa si inchisa in cateva secunde, precum si din sistemul Kögel de intindere cu clichet. FastSlider este prevazut si cu o prelata-plafon integrala Strong & Go de la Kögel.
KTT este echipat cu noul opritor EasyFix de la Kögel pentru o asigurare rapida si simpla a acoperisului culisant atunci cand este deschis, si care nu doar ca mentine acoperisul sigur pe pozitii, ci permite ca acesta sa fie inchis cu usurinta dupa finalizarea procesului de incarcare fara a fi deblocat din nou.
Pentru asigurarea optima a incarcaturii cu rezistenta la frecare, cadrul exterior din otel perforat Vario Fix este prevazut cu 24 de perechi de suporturi de ancorare cu o sarcina de tractiune de 2.500 kg pe fiecare inel. KTT mai dispune de sistem de asigurare a incarcaturii partiale si din acest motiv sunt montate sine pe intreaga lungime a podelei si a centurii acoperisului. Doua bare verticale ghidate pe sina superioara pot fi blocate in pozitia dorita, iar incarcatura este asigurata transversal cu ajutorul a trei bare orizontale de incarcare. Sistemul este proiectat sa asigure incarcatura in sens invers directiei de deplasare cu o incarcare completa de 27.000 kg.
KTT respecta cerintele directivei Daimler 9.5, incluzand, printre altele, un opritor lateral de paleti si un perete frontal dublu, si dispune si de sistem de degivrare constand dintr-un furtun de aer lung si gonflabil montat sub prelata-plafon. Atunci cand este gonflat, furtunul apasa prelata in sus pentru a forma un acoperis usor ascutit, eliminand astfel simplu si convenabil apa, zapada si gheata acumulata, si astfel, soferii isi respecta obligatia de a elimina apa si gheata depusa pe acoperisul prelatelor inainte sa porneasca la drum si previn producerea unor accidente grave cauzate de caderea sloiurilor.
Semiremorca este echipata cu lampi laterale intermitente de gabarit pentru a spori siguranta rutiera si a preveni producerea accidentelor in viraje, cu lampa spate in regim multi-camera Kögel LUXIMA LED cu monitorizare integrata a zonei posterioare, care s-a clasat pe locul al treilea la concursul international „Trailer Innovation 2017”, iar senzorii pentru monitorizarea zonei posterioare si asistenta la pornire in rampa sunt montati in lampile spate in regim multi-camera Kögel LUXIMA LED si suporturile pentru placuta de inmatriculare, pentru a nu mai fi nevoie de spatiu aditional de montaj in spatele vehiculului.
Semiremorca este prevazuta cu sistemul Kögel Telematics care, datorita pachetului BasicTrailer, ce combina serviciile PosControl, TrailerControl si EBSControl, primeste date despre pozitionarea in timp real, starea de cuplaj si date EBD, iar datorita bazei de date Kögel Telematics Connectivity toate informatiile inregistrate nu doar ca pot fi afisate in portalul web Kögel Telematics si in alte sisteme de gestionare a flotei, dar pot fi importate in timp real in procese existente si intr-o larga varietate de sisteme software.

Articole similare

Ad