Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Krone Cool Liner, premiata pentru sustenabilitate la categoria frigorifice

Krone Cool Liner a primit Premiul European pentru Sustenabilitate 2014 la categoria „vehicule frigorifice” pentru tehnologia de recuperare a energiei pe care o inglobeaza.
„Eficienta si sustenabilitate sunt subiectele care ne intereseaza”, a evidentiat Frank Alberts, sales manager Krone. „Inovatia legata de aerodinamica, recuperare si telematica foloseste diferite mijloace pentru a reduce semnificativ consumul de energie.
 

Muncim intens si suntem multumim ca am fost recompensati pentru acesta”, a continuat Albers.
Cool Liner permite Krone sa cerceteze in ce masura energia recuperata poate fi utilizata pentru operarea anumitor consumatori ai remorcii. Remorca a fost construita ca parte a unui proiect de cercetare.
In cazul sistemelor traditionale de franare, energia cinetica este transformata in caldura prin frecare si apoi se pierde. In cazul franelor regenerative, energia este recuperata si utilizata pentru mecanismul de racire. O parte a energiei eliberate la franare este recuperata utilizand generatoarele de pe axe si este transformata in energie electrica.
In cercetarea acestui proiect au mai fost implicati Institutul pentru Masini Mobile si Vehicule Comerciale de la Universitatea Tehnica din Braunschweig, Gigant Trenkamp & Gehle GmbH, Krebs und Aulich GmbH, NavCert GmbH si WiTech Engineering GmbH.

Articole similare

Ad