Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

La nivelul din 2008

La jumatatea lunii trecute a avut loc la Frankfurt a 21-a editie a targului international dedicat industriei auto – Automechanika – la care au participat circa 4.400 de expozanti si peste 160.000 de vizitatori, cifre similare cu cele din anul record 2008. Expozitia a gazduit cateva premiere, inclusiv o noua categorie pentru care se acorda premiul pentru inovatie, si mai multe dezbateri decat in anii anteriori, referitoare la viitorul industriei auto.
 

La ceremonia de deschidere, care a avut loc pe 14 septembrie, au fost anuntati cei opt castigatori ai Automechanika Innovation Award, competitie in care s-au inscris 147 de produse, din care 74 din Germania si restul din Franta, Italia, Olanda, Austria, Danemarca s.a.
Premiul la categoria Componente a fost castigat de IQ Power GmbH, cu bateria Eco Car, care se caracterizeaza prin durata de viata mare si emisii reduse de CO2, datorita noului sistem de amestecare automata a electrolitului, care previne stratificarea acidului, problema cea mai mare care apare la bateriile auto.
Steelmate Co. Ltd. a obtinut premiul intai la categoria Sisteme, cu GPS-ul portabil Steelmate all-in-one safety, care include si sistem de monitorizare a presiunii din pneuri, senzori de parcare, camera pentru mersul inapoi si dispozitive multimedia. De pe un singur ecran sunt controlate toate functiile, economisind spatiu la bord si sporind confortul soferului si siguranta.
La categoria Tuning, invingator a fost Osram, cu lampile Ultra Life, cu durata de viata mare, si pentru care producatorul garanteaza ca nu se defecteaza trei ani din cauza problemelor de fabricatie sau de materiale.
Premiul la categoria Accesorii a fost castigat de Pewag Schneeketten GmbH, cu lanturile de zapada pewag snox pro cu sistem complet automat de tensionare, fara capse si carlige.
Cel mai bun la categoria Reparatii/Diagnosticare a fost considerat  OBD Matrix, de la Texa S.p.A., primul dispozitiv din lume care monitorizeaza toate sistemele electronice ale unui vehicul in timpul mersului, si este si foarte ergonomic.
Fabricantul olandez de produse post-vopsire Kristal Coatings B.V. a castigat primul loc la categoria Reparatii/Intretinere, cu Kristal TimeClear, care are la baza tehnologia de uscare cu aer. Vopseaua se solidifica in intregime la numai 20oC si dupa 10 minute este uscata si in perfecta stare.
Birchmeier Sprühtechnik AG a obtinut locul intai la categoria Statii Service/Spalatorii cu un echipament manual de imprastiat sare, nisip fin, agenti pentru legarea uleiului, granule de pana la 4 mm pe suprafete mici si medii, uniform si in cantitatea dorita.
Robert Bosch GmbH a castigat noua categorie Produse si Service OE cu sistemul hibrid paralel P2, cu ajutorul caruia este posibil sa transformi automobile deja existente in hibrizi.
Tot cu aceasta ocazie s-au acordat in premiera distinctii pentru solutii prietenoase cu mediul, categorie la care s-au inscris 60 de participanti, din care au fost alesi pentru Green Directory 25, pe baza studiului materialelor, al eficientei energetice si al emisiilor. Castigator a fost AVL DiTEST GmbH, cu AVL Pure Range Extender, care a concurat la categoria Sisteme. Acesta este activat automat cand nivelul bateriei scade sub limita predefinita si furnizeaza energie electrica trenului de rulare sau bateriei, pentru a garanta ca masina ajunge la destinatie.
Au mai concurat Daimler, cu piesele originale reconditionate Mercedes-Benz, Herrmanns, cu piese de schimb pentru Mercedes-Benz, Volkswagen, cu filtrul de particule diesel reconditionat, Atlasbx Co. Ltd., cu bateria cu acid si plumb, Bosch, cu BEA 080 pentru masurarea nivelului de fum in cazul vehiculelor diesel s.a.
O alta manifestare in cadrul Automechanika a fost Forumul Aftermarket, la care circa 50 de specialisti din intreaga lume au vorbit despre Noua Era in Service-ul Auto, dar si despre preferinta tot mai mare pentru „a folosi“ in loc de „a detine“, care va caracteriza piata auto in urmatoarele decenii, si care va fi incurajata de cresterea importantei pe care o vor avea vehiculele electrice.
Pentru prima data, la Automechanika 2010 a avut loc si un raliu, la care au participat service-uri din Germania si dealeri de piese auto, cu masini speciale – din categoriile „dinainte de 1945“, „clasica mai vechi de 1979“, „youngtimer“ dinainte de 1989 – sau moderne, la categoriile Performanta, Aspect si Multimedia.
Cu ocazia targului au avut loc si demonstratii live referitoare la spalarea corecta a vehiculelor sau restaurarea masinilor clasice si, cu sprijinul Harley Davidson, o motocicleta a fost asamblata manual pana la finalul targului.
In prezent, in portofoliul Automechanika sunt 13 targuri in afara Germaniei: Motortec Iberica (a carui prima editie se va desfasura in aprilie 2011), Shanghai (al doilea ca marime dupa cel de la Frankfurt, a carui editie urmatoare are loc in decembrie 2010), Roma, Sankt Petersburg (urmatorul in octombrie 2010), Moscova, Argentina, Canada, Mexic, Orientul Mijlociu, Istanbul, Africa de Sud, Thailanda si Malaiezia.           

Articole similare