Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Laureatii International Forklift Truck of the Year 2014

Castigatorii distinctiilor International Forklift Truck of the Year 2014 au fost premiati aseara, 19 mai a.c., in cadrul Galei CeMAT, cel mai important eveniment european de logistica si solutii de depozitare, organizat zilele acestea la Hanovra, Germania.

Jungheinrich EFG S40 a castigat categoria „Stivuitoare cu contragreutate de peste 3,5 t“.

Pentru prima data la aceasta clasa de echipamente, energia economisita prin combinarea a numeroase tehnologii asigura un timp de operare atat de mare incat stivuitorul poate lucra doua schimburi complete fara sa fie necesara incarcarea bateriei. Pachetul Pure Energy include trei componente: a patra generatie a tehnologiei pe curent alternativ in trei faze impreuna cu electronica si hidraulica compacta. Prima optimizeaza coordonarea hardware si sotfware, aducandu-le la un nou nivel de eficienta. Rezultatul este maximum de putere la un consum redus de energie si posibilitatea de a opera doua schimburi cu o singura incarcare a bateriei.
Cu Jungheinrich EFG S40 Seria 5 se asigura maximizarea puterii, in conditiile obtinerii unui consum de energie cu 20% mai mic decat modelul precedent, potrivit testului comparativ Andersom.

Toyota Traigo 80 si-a adjudecat categoria „Stivuitoare cu contragreutate de pana la 3,5 t“, gratie productivitatii sale si eficientei energetice. Echipamentul permite o viteza de deplasare crescuta, de pana la 20 km/ora, acceleratie prompta si functie de ridicare rapida a paletilor. Timpul de operare este cu 20% mai mare decat in cazul predecesorului sau, consumul de energie fiind insa aproape acelasi. Design-ul compact face ca aceste stivuitoare sa fie usor de manevrat in spatii stranse.
Pentru aplicatii ce se deruleaza pe parcursul a mai multor schimburi, Traigo 80 poate fi furnizat cu o varietate de solutii de management al bateriei. Echipamentul este usor de personalizat, fiind disponibil cu diferite modele de pedale si materiale pentru dispozitivele de comanda. Motoarele Traigo 80 nu necesita intretinere, franele disc umede sunt standard, iar luminile LED „eco-friendly“ pot fi comandate optional. Toate componentele cheie sunt usor de accesat, pentru interventii cat mai rapide. Stivuitorul este reciclabil in proportie de 99%, fiind astfel minimizat impactul asupra mediului inconjurator.

Order picker-ul Crown GPC 3000 cu telecomanda QuickPick a fost desemnat castigator la categoria „Echipamente de depozit“. Gratie „manusii magice“, operatorul poate deplasa echipamentul prin simpla apasare a unui buton, fara a trebui sa se urce la bord si avand, in acelasi timp, ambele maini libere. Potrivit specialistilor Crown, procesul de picking este mai eficient cu pana la 28%, gratie productivitatii crescute si a consumului redus de energie.
Functia de pozitionare pe culoar „Aisle Positioning“ poate fi utilizata pentru o latime a paletului sau a incarcaturii cuprinsa intre 810 si 1.310 mm. Cu cat este mai mare valoarea setata, cu atat este mai larga zona monitorizata pentru eventuale obstacole in calea echipamentului.
Senzorii de proximitate cu laser si sistemul automat de corectie a deplasarii minimizeaza riscul coliziunilor si permit deplasarea fluida a echipamentului de-a lungul culoarului.
GPC 3000 a fost lansat oficial pe piata din Europa in februarie 2014.

Still iGo Easy si-a adjudecat categoria „Vehicule cu ghidaj automat“. Echipamentul, lansat la inceputul lui 2013, reprezinta o combinatie inovatoare intre un iPad si stacker manual EGV-S, adresandu-se unui segment unde pana nu demult functiona doar transportul manual al marfurilor. Sistemul este proiectat sa efectueze operatiuni standardizate, cum ar fi aprovizionarea sau preluarea produselor iesite de pe liniile de fabricatie.
Cu prilejul testelor IFOY, desfasurate in urma cu doua luni, iGoEasy s-a dovedit intuitiv si foarte precis. Operatiunile frecvente pot fi memorate pentru a fi accesate rapid. Sistemul inovator de control poate fi utilizat nu doar din interiorul depozitului, ci din orice loc cu acoperire din reteaua wireless.

Toyota I-Site a fost desemnat castigator la categoria „Solutii Intralogistice“. Factorii cheie care i-au adus succesul sunt orientarea catre beneficiile clientului in materie de economie si eficienta. Toyota Material Handling a demonstrat potentialul utilizarii sistemelor de management ale flotei cu ajutorul platformei Web.
Toyota I-Site poate furniza rapoarte complexe in vederea eficientizarii activitatii, ce includ consumul de energie pe fiecare echipament in parte si comparativ la nivel de flota, procentul de utilizare al anumitor echipamente din flota in comparatie cu celelalte, respectarea sau nu a ciclurilor de incarcare/descarcare a bateriilor la echipamentele electrice, recomanda solutii de optimizare a costurilor cu operarea etc. Sistemul a fost implementat deja in noua centre logistice din Spania si Portugalia in decursul unui an.
Revista Tranzit Logistica este membra din partea Romaniei in juriul International Forklift Truck of the Year.

Articole similare

Ad