Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Legea salariului minim in Germania se suspenda pentru transporturile care tranziteaza aceasta tara

Potrivit BUNDESVERBAND GÜTERKRAFTVERKEHR LOGISTIK UND ENTSORGUNG (BGL), asociatia transportatorilor din Germania, transporturile in tranzit prin Germania nu se supun legii salariului minim, intrata in vigoare de la inceputul acestui an.
Anuntul vine din partea ministrului Muncii si Protectiei Sociale din Germania, Andreas Nahles, in urma unei discutii cu omologul sau polonez si in urma notificarii Comisiei Europene de a pune la dispozitia Comisiei documente explicative conforma carora aplicarea noii legi a salariului minim din Germania si pentru transportul international este in conformitate cu legislatia europeana.
 

Comisia Europeana a fost bombardata in ultima luna cu scrisori de protest din partea firmelor de transport din tarile estice, inclusiv Romania, si chiar din Germania.
Polonezii au fost cei mai agresivi in a-si apara drepturile, cu atat mai mult cu cat aproape 40.000 de camioane poloneze, potrivit unor surse din aceasta tara, sunt angajate exclusiv in transport intracomunitar, care ar fi trebuit sa se supuna noii legi germane privind salariul minim.
Andreas Nahles a mentionat ca pana in vara, cand Comisia Europeana va da verdictul privind legalitatea aplicarii salariului minim si asupra transporturilor internationale, firmele de transport angajate in operatiuni de transport in tranzit nu se mai supun legii salariului minim in Germania.
Legea se aplica, in schimb, pentru transporturile cu incarcare/descarcare in/din Germania.

Articole similare

Ad