Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Licente de transport pe 10 ani

Una din propunerile UNTRR de modificare a legii transporturilor se refera la prelungirea valabilitatii licentei de transport la 10 ani, motivand ca, potrivit Regulamentului CE 1072/2009, licenta nationala nu poate avea o valabilitate mai redusa decat cea comunitara. In plus, copia conforma nu poate avea o valabilitate mai mica decat cea a originalului, astfel ca asociatia a propus si prelungirea acesteia la 10 ani, fara a depasi termenul de valabilitate a licentei de transport.
 

O propunere de prelungire a valabilitatii copiei conforme, cu pastrarea aceluiasi pret, a mai fost inaintata catre ARR si in anii trecuti. Reprezentantii ARR nu au fost, insa, de acord cu aceasta propunere, deoarece ar insemna venituri mai mici catre institutie.
In plus, in cazul unei combinatii cuplate de vehicule, UNTRR a propus ca in lege sa se mentioneze ca se va pastra copia conforma la bordul autovehiculului. Aceasta va acoperi combinatia cuplata de vehicule in cazul in care remorca sau semiremorca nu este inmatriculata sau autorizata pentru a circula pe numele titularului licentei sau daca este inmatriculata intr-un alt stat.

Articole similare