Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Licitatiile verii: Baia Mare si Brasov

Asteptate cu mari sperante de furnizorii de autobuze, cele doua licitatii ale verii, la Baia Mare si la Brasov, si-au aflat deznodamantul. In cazul achizitiei a 20 de autobuze pentru Baia Mare, licitatia, programata pentru 5 iulie 2011, a fost anulata in plina procedura printr-o decizie a autoritatilor locale. Se pare ca se urmareste obtinerea unor fonduri de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

In ceea ce priveste licitatia de la Brasov, pentru 15 autobuze, aceasta s-a tinut conform programului.
Au participat EvoBus Romania, impreuna cu Mercedes-Benz Financial Leasing, Irisbus, cu Unicredit Leasing, BMC, cu BCR Leasing, si MAZ, cu Ager Leasing. La procedura electronica nu au fost invitati sa participe decat primii trei, MAZ fiind exclus.
In urma negocierilor, cea mai buna oferta financiara a fost facuta de BMC, care a si fost declarat castigator. (MAZ a depus insa contestatie pentru ca nu a fost admis in cea de-a doua etapa.)
Valoarea contractului se ridica la 3,8 milioane de euro, bani obtinuti din surse proprii si de la bugetul local. Durata contractului va fi de 65 de luni, urmand sa fie platite 59 de rate lunare, egale ca valoare, ce includ si valoarea reziduala.

Articole similare