Odată cu lansarea noului stacker L10-L16 B, Linde Material Handling lansează un echipament compact și foarte versatil. Oferind capacități de încărcare de 1,0-1,6 t și înălțimi de ridicare de până la 5,47 m, modelele sunt proiectate pentru o gamă largă de sarcini de manipulare, în depozite și medii de producție, inclusiv pe culoare înguste sau în zonele de încărcare. Alte două modele sunt capabile să mute paleți cu baze închise și diverse tipuri de containere mici.
„Aproape niciun alt grup de produse din segmentul echipamentelor de depozitare nu este la fel de versatil ca stacker-ul”,
a declarat Marc Castro, manager de portofoliu Echipamente de depozit la Linde Material Handling.
Aceste echipamente multifuncționale consacrate acoperă o gamă largă de aplicații de depozitare: stivuiesc și mută paleți în zonele de depozitare și în cele tampon și transportă materiale la liniile de producție, depozitează și recuperează mărfuri și ajută la reaprovizionarea în supermarketuri. În plus, pot fi folosite ca banc de lucru. Indiferent de aplicație, manevrabilitatea utilajelor este critică, deoarece spațiul este aproape întotdeauna o problemă – fie în zonele de triaj, pe culoare înguste sau la linia de asamblare.
„Fiecare centimetru cu care putem reduce lungimea echipamentului îl ajută pe șofer să ducă încărcătura la destinație mai rapid și în siguranță”,
a explicat Marc Castro.
Din acest motiv, s-a acordat o atenție deosebită dimensiunilor stacker-elor electrice Linde, care sunt printre cele mai compacte modele din segmentul lor. Cea mai scurtă versiune a Linde L10 B, echipată cu o baterie litiu-ion integrată și un catarg simplex, măsoară doar 568 mm de la șasiu la suportul furcii (dimensiunea l2), cu o rază de rotire de 1.420 mm. Seria de modele este disponibilă și cu un suport pentru baterii și baterii plumb-acid cu capacități nominale de 200Ah și 250Ah, precum și baterii litiu-ion cu capacități de la 3kWh la 6kWh. Pe lângă o varietate de încărcătoare diferite, vehiculele pot fi echipate opțional cu un încărcător integrat, ce permite încărcarea intermediară la orice priză.
De asemenea, sunt disponibile cinci tipuri diferite de catarg și o gamă largă de opțiuni de echipare, pentru configurarea optimă a fiecărui echipament. Astfel, liftul inițial poate oferi o gardă la sol mai mare atunci când se negociază suprafețe neuniforme și se conduce peste rampe, în timp ce funcția double-decker, de exemplu, permite transportul simultan a doi paleti pe distanțe mai mari. Echipamentele Linde L10-L12 AS, cu capacitate de încărcare de 1,0 și 1,2 t, sunt disponibile pentru manipularea paleților cu baze închise sau suporturi speciale de încărcare.
Două elemente cheie sunt esențiale pentru atingerea productivității: confort maxim de operare și echipament de siguranță personalizat care protejează operatorul, încărcătura și infrastructura depozitului. Capul asimetric tipic Linde își dovedește valoarea în acest sens, menținând automat operatorul în interiorul conturului utilajului. În plus, brațul lung al timonei asigură că operatorul se află la o distanță sigură de utilaj atunci când acesta este în mișcare, deplasându-se cu viteze de până la 6 km/oră. De asemenea, șasiul adânc îmbunătățește siguranța, împiedicând picioarele operatorului să rămână prinse sub manta joasă din oțel. Bara de protecție activă pentru picioare este o nouă opțiune de echipare, sesizând contactul și aplicând frânare automată.
Sistemul Linde Load Management este disponibil în două versiuni. În varianta standard, sistemul determină greutatea sarcinii pe furci, în timp ce versiunea avansată monitorizează suplimentar capacitatea de încărcare rămasă în timp real și alertează operatorul asupra condițiilor critice prin semnale vizuale și sonore. Dacă greutatea încărcăturii depășește capacitatea maximă de încărcare, sistemul blochează funcția de ridicare, împiedicând ridicarea ulterioară. Viteza de deplasare și accelerația sunt, de asemenea, controlate în funcție de înălțimea de ridicare, greutatea sarcinii și unghiul de virare. O altă caracteristică importantă este conectarea în rețea cu transmisie bidirecțională a datelor: aceasta permite upgrade-uri de software și diagnosticare la distanță „over the air”, crescând timpul de funcționare al vehiculului.