Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad

LogiMAT 2020: Viitorul logisticii, sub dominatia inteligentei artificiale

Intralogistica va fi primul segment redefinit de tehnologia digitala si inteligenta artificiala, deja multe dintre segmentele logisticii experimenteaza o schimbare de paradigma in privinta redimensionarii tehnologiei. Peste 210 companii de software vor participa in cadrul LogiMAT 2020, care va avea loc la Stuttgart in perioada 10- pentru a prezenta solutii inovative menite sa sustina o infrastructura IT in domeniul logisticii.
Industria tehnologiei este in plina expansiune. In Germania, spre exemplu, vanzarile de servicii si produse software au crescut in ultimul an cu 6,3%, la peste 26 de miliarde de euro, potrivit grupului IT Bitcom. „Prezenta tot mai mare a tehnologiei digitale in mediul de afaceri, guvern si societate in ansamblu determina cresterea tehnologiei in sine”, noteaza presedintele Bitkom, Achim Berg. Intr-un sondaj realizat de companie, peste doua treimi din companiile de logistica indica economia de timp ca beneficiu ale aplicatiilor digitale, in timp ce 43% spun ca erorile sunt mai putine, 35% reclama un beneficiu fizic pentru angajati, 33% un serviciu mai bun pentru clientii finali si 31% sustin ca ii ajuta sa se optimizeze prin nevoie de spatii mai mici. „Logistica pur analogica nu este durabila”, concluzioneaza Berg.
Utilizarea inteligentei artificiale pentru planificarea eficienta a rutelor sau pentru intretinerea predictiva a echipamentelor si utilajelor; transportul de marfuri folosind vehicule autonome, camioane si drone pentru un lant de aprovizionare transparent: deja o schimbare de paradigma din punct de vedere al tehnologiei este deja in curs de desfasurare in multe zone ale logisticii. Companiile de software specializate pe zona logisticii vor fi prezente in cadrul celei de-a 18-a editii al targului LogiMAT (10-12 martie) la Stuttgart. Astfel, sectorul de IT, care este in mod traditional contingentul de companii aflat pe locul al doilea ca numar de expozanti, se afla in hala cu numarul 6 si numarul 8 in cadrul centrului de conventii Messe Stuttgart. 
Citeste si: https://www.traficmedia.ro/ro/component/content/article/43-ambele-limbi/romana/revista/logistica/13541-automatizarea,-subiectul-principal.html
Expozantii vor prezenta caracteristici, instrumente si sisteme care imbunatatesc transparenta, eficienta si flexibilitatea proceselor interne cu ajutorul metodologiilor si proceselor bazate pe inteligenta artificiala. Spre exemplu, compania Inform (Hall 8, standul D61) vine la LogiMAT cu o noua platforma intersectoriala, dedicata logisticii transporturilor industriale. Bazata pe un sistem in cloud, platforma denumita SyncroSupply Central aduce o valoare adaugata intregului lant logistic, de la expeditor, producator, transportator si distribuitor, in realizarea unor procese logistice transparente, alocarea unor ferestre de timp pentru incarcare si conectarea diferitelor servicii individuale, fara a fi nevoie de un proces de integrare, care este un mare consumator de timp. 
Logivations (Hall 8, standul F05) este o companie internationala de consultanta si tehnologie din Munchen, care vine la LogiMAT pentru a arata modul in care inteligenta artificiala poate fi utilizata in procesul de ambalare cu noi caracteristici privind solutia sa software W2MO. 

Articole similare

Ad