Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN Lion’s City E a doborât un record de autonomie: 550 km cu o singură încărcare

Autobuzul electric MAN Lion’s City E a reuşit să parcurgă nu mai puţin de 550,8 km cu o singură încărcare a bateriei, în condiţii reale de exploatare, pe o linie de transport urban din München (Germania). Testul MAN eBus Efficiency Run a fost monitorizat de TÜV SÜD. 

Vehiculul a circulat 24 de ore pe traseul dintre stațiile Karlsfelder Straße, Moosacher și Puchheimer: a oprit în toate staţiile, au fost deschise şi închise toate uşile, iar pentru a simula un nivel mediu de încărcare cu pasageri au fost folosite greutăţi. La bord au fost șoferi MAN ProfiDrive, însoțiţi de un jurnalist și experți ai TÜV SÜD, care au sigilat priza de încărcare pe autobuz înainte de a porni la drum şi au scos sigiliul lafinalul testului.

„Scopul nostru a fost să demonstrăm că putem obține o autonomie foarte mare cu Lion’s City E în condiții normale de operare. Pe lângă disponibilitate și fiabilitate, problema autonomiei este un factor crucial pentru clienții noștri. În cele din urmă, un vehicul electric trebuie să poată prelua unu la unu liniile care operate anterior de un autobuz cu motor cu ardere internă. Cu o autonomie de 550 de km, acest lucru este posibil fără încărcare intermediară în 99% din cazuri. Aceasta înseamnă că operatorii își pot încărca autobuzele peste noapte și nu trebuie să investească în tehnologie suplimentară pentru alimentare rapidă pe traseu. Chiar și intervalele de 400 sau 300 km ar acoperi 98 și, respectiv, 89% din rutele operate de clienții MAN. Acest lucru este demonstrat de o analiză a 1.325 de rute efectuate de experți de la MAN Transport Solutions ca parte a consultanței lor de e-mobilitate pentru companiile care operează transportul public local”, a declarat Rudi Cuchta, Head of Business Unit Bus la MAN Truck & Bus.

Succesul testului MAN eBus Efficiency Run se datorează într-o bună măsură tehnologiei sofisticate a bateriei dezvoltată de grupul Volkswagen, care echipează autobuzul electric. În plus, gestionarea sofisticată a temperaturii bateriei asigură un nivel de disponibilitate ridicat, indiferent de perioada anului. Prin urmare, Lion’s City E se asigură că autonomia este, în medie, de până la 270 km pe toată durata de viață a bateriilor.

Tendința către mobilitatea electronică este evidentă, mai ales în zonele urbane. În 2020, piața europeană totală a autobuzelor electrice a fost de peste 2.000 de unităţi, cu tendință de creştere. MAN Truck & Bus se așteaptă ca până în 2025 jumătate din noile autobuze urbane MAN să funcționeze cu tehnologii alternative de propulsie. Pentru a satisface cererea tot mai mare pentru Lion’s City E, MAN continuă să investească în creşterea producției. În următorii ani, compania va putea produce până la 2.500 de vehicule pe an la fabrica sa din Polonia, iar dacă cererea va continua să crească după 2026, capacitatea de producție va fi crescută în continuare.

Articole similare

Ad