AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Managementul deseurilor de ambalaje, important pentru fiecare logistician

Anual pe piata ajunge un milion de tone de deseuri din ambalaje, din care plastic si carton circa 30%, lemn, asta insemnand in fapt paleti, 20% si metal 15%. Si asta in conditiile in care productia anuala de carne este tot de un milion de tone.
Acest segment are o valoare de peste 100 de milioane de euro anual, daca fiecare kilogram de deseu este valorificat la o suma modica de 50 de bani/kg.
 

La nivelul UE Directiva 94/62 cu modificarile ulterioare transpusa in legislatia nationala prin HG 621/2005 cu modificarile ulterioare reglementeaza normele in domeniu si prevede obligatii atat pentru operatorii economici care fabrica ambalaje, cat si pentru operatorii economici care pun pe piata produse ambalate si ambalaje de desfacere.
Operatorii care introduc pe piata produse ambalate sunt responsabili atat pentru ambalajul primar cat si pentru ambalajul secundar si tertiar.
Care sunt responsabilitatile, ce amenzi risca daca nu indeplinesc obiectivele de reciclare si valorificare, dar si care au fost masurile luate de producatorii de ambalaje pentru a diminua aceasta cantitate de deseuri introduse in piata au fost doar o parte din discutiile din cadrul conferintei organizate pe 1 aprilie de revista Tranzit.

Articolul integral poate fi citit in numarul urmator al revistei

Articole similare

Ad