Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ManpowerGrup: Previziune neta de angajare in Transporturi de +19% in trimestrul I din 2019

Aproximativ 1 din 5 angajatori romani (19%) prevede cresteri ale numarului total de angajati in intervalul ianuarie-martie 2019, iar 9% anticipeaza reduceri de personal, se arata in editia ianuarie – martie 2019 a Studiului ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca.
 

Planurile de angajare pentru intervalul ianuarie – martie 2019 sunt pozitive in toate regiunile si in majoritatea sectoarelor de activitate, dar se asteapta o usoara incetinire a ritmului angajarilor. Previziunea Neta de Angajare la nivel national este robusta si pozitiva, situandu-se la +15%, dar tendinta este usor descendenta, Previziunea slabind cu 2 puncte procentuale fata de cea raportata de angajatori in trim. IV/2018 si cu 1 punct procentual fata de trim. I/2018, se arata in studiu. „De remarcat ca 70% dintre angajatori nu intentioneaza sa-si redimensioneze forta de munca, nici in sensul cresterii, nici in sensul reducerii acesteia, ponderea celor ce nu prevad nicio schimbare fiind cea mai ridicata din ultimii doi ani si ceva, ceea ce sugereaza ca piata fortei de munca de la inceputul lui 2019 va fi mai prudenta decat in trimestrele trecute“, mai spune sursa citata.
O perspectiva favorabila o are sectorul Transport, depozitare si comunicatii, cu o Previziune de +19% si sectorul Constructii, cu o Previziune de +18%. Cu toate acestea, perspectivele din Constructii slabesc semnificativ fata de trimestrul IV/2018, cu 14 puncte procentuale, fiind usor mai slabe si fata de trim. I/2018, cu 2 puncte procentuale.
In cercetare sunt inclusi peste 59.000 de angajatori din 44 de tari si teritorii, carora le sunt masurate trimestrial intentiile de a-si creste sau de a-si diminua numarul total de angajati pe parcursul trimestrului urmator. Pentru Romania, cercetarea de teren s-a derulat in intervalul 17 – 30 octombrie 2018 pe un esantion reprezentativ de 625 de angajatori. Rezultatele obtinute au o marja de eroare de +/-3,9%.

Articole similare

Ad