Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marangoni: 40 de ani de la inaugurarea sistemului Ringtread

Marangoni a sarbatorit recent 40 de ani de la inaugurarea productiei industriale a sistemului de resapare Ringtread, care a revolutionat procesul de resapare a anvelopelor.
In mai 1976, Marangoni a inaugurat prima fabrica pentru productia de inele in Ferentino, Italia. Conceptul a aparut dintr-o idee menita sa revolutioneze sistemul de resapare la rece: construirea unui inel de rulare preintarit ce urmeaza sa fie aplicat pe anvelope pentru camioane. Avantajele noii tehnologii s-au vazut imediat: in primul rand, inelul de rulare este preintarit intr-o forma circulara, astfel incat sa adere perfect la anvelopa.
 

Mai mult, anvelopele resapate care folosesc banda sub forma de inel nu au nici o imbinare si astfel cea mai important dezavantaj al resaparii a fost eliminat. Rezultatul acestei tehnici este o anvelopa resapata comparabila cu una noua in termeni de design, performanta si durabilitate.
In prezent, Marangoni opereaza cinci fabrici, doua in Europa (Ferentino si Hamburg), una in SUA (Nashville), una in Brazilia (Belo Horizonte) si una in Argentina (Rosario). Cea de-a sasea unitate de productie va fi deschisa in 2017 in Africa de Sud. Cu ajutorul acestei fabrici Marangoni isi va putea intari strategia de globalizare, stabilindu-si astfel o prezenta indrazneata pe un continent cu un potential de crestere considerabil: o piata domestic alcatuita din doua milioane de unitati de anvelope noi si resapate, in apropierea altor piete cu rate de cresteri rapide si acces facil in Asia si Golful Persic. In contrast, prezenta grupului in India este inca in stadiul de organizare, insa s-a materializat intr-un joint venture local, cu scopul de a dezvolta o franciza Marangoni pe piata indiana.
In Europa, compania detine o cota de piata de 25% pentru piata de anvelope resapate la rece cu ajutorul sistemului Ringtread si castiga cota semnificativa si in alte piete pe care este prezenta: 5% din total in America de Nord, in America de Sud 5% din total, insa estimarile sunt ca va creste la 10%.

Articole similare

Ad