Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marea Britanie pedepseste greu utilizarea de magneti

VOSA (Vehicle&Operator Services Agency) lanseaza o campanie de constientizare pentru a stopa practica din ce in ce mai populara a utilizarii magnetilor pentru falsificarea datelor inregistrate de tahograf.
De luna trecuta, VOSA, impreuna cu forte ale politiei, a inceput distribuirea de brosuri de-a lungul cailor rutiere catre soferi de toate nationalitatile. Potrivit lui Phil Stokes, seful VOSA, de-a lungul ultimilor ani, utilizarea de magneti de catre soferii vehiculelor de tonaj mare a crescut intr-un ritm foarte rapid.

De asemenea, acesta a declarat ca la fiecare sase decese inregistrate pe autostrada, unul se produce din cauza adormirii la volan.
In 2010, VOSA a inregistrat 438 de cazuri in care soferii au falsificat datele inregistrate de tahograf, cele mai multe prin metoda magnetului.
Dar, in afara de riscurile evidente pentru siguranta rutiera pe care aceasta practica le presupune, VOSA subliniaza ca exista si sanctiuni foarte drastice pentru soferii care sunt prinsi folosind aceasta metoda.
Pedeapsa pentru cei care recurg la magneti consta intr-o amenda de pana la 5.000 de lire sterline si doi ani de inchisoare, precum si pierderea permisului de conducere pentru vehicule grele. Si nu doar soferul risca o condamnare sau pierderea permisului, ci si angajatorii acestora, care pot ramane si fara licenta de transportator.
In Romania, aceasta practica este foarte populara, multi soferi recurgand la metoda magnetului pentru a isi creste timpul alocat condusului.
De curand, autoritatile din Cehia au cerut Autoritatii Rutiere Romane sa ia masuri in acest sens, alarmati de numarul mare de soferi romani care utilizeaza magneti pe cursele internationale.

Articole similare

Ad