Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marea Britanie testează „pregătirea la frontieră“ a camioanelor

Pentru a verifica șoferii de camioane și vehiculele lor chiar înainte de a se îndrepta spre un port sau terminal din Marea Britanie, guvernul acestei țări va introduce serviciul „Check an HGV“ (pe scurt) sau „Check an HGV is Ready to Cross the Border“ (denumirea completă), cunoscut anterior ca „Smart Freight Service“, și care le permite utilizatorilor să verifice dacă au documentele EU corecte în punctul în care colectează mărfurile. Dacă această condiție este îndeplinită, utilizatorii își pot certifica vehiculele ca fiind „pregătite să treacă granița“.

Când un vehicul are această certificare portalul „Check an HGV“ informează utilizatorii că acesta poate merge în port sau terminal, iar camioanele care nu sunt pregătite să treacă granița sunt sfătuite să nu continue călătoria până când nu obțin documentele necesare.

Pentru a testa în practică serviciul „Check an HGV“ׅ, guvernul Marii Britanii caută firme de transport care să ia parte la proiectul pilot înainte de lansarea oficială, care se așteaptă să aibă loc la jumătatea lui decembrie. Invitația se adresează mai ales operatorilor din UK și/sau UE care exportă în mod curent bunuri din UK în UE prin Eurotunnel și/sau prin portul Dover. Deocamdată, guvernul britanic este interesat doar de fluxurile de mărfuri Ro-Ro pe șosea și de firmele specializate în transport de pește proaspăt, animale vii și bunuri restricționate.

Transportatorii interesați pot trimite un mail la alfonso.gugino@hmrc.gov.uk pentru a primi informații despre proiectul pilot și despre posibilitatea lor de a participa la acesta.

Articole similare

Ad