AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement

Maria Grapini cere amânarea Pachetului Mobilitate în contextul actual

Europarlamentarul Maria Grapini a trimis, în această lună, o scrisoare Comisiei Europene, în care a cerut amânarea aplicării măsurilor din Pachetul Mobilitate 1 din cauza situației sanitare actuale. În opinia sa, obligația întoarcerii șoferului acasă implică un risc suplimentar.

„Cred ca s-ar putea acționa și pe plan național și anume Ministerul Transportului, împreună cu asociațiile transportatorilor și cu Ministerul Finanțelor, să găsească soluțiile adecvate de sprijin financiar, în această perioadă. O soluție ar fi scăderea impozitării muncii”, a declarat Maria Grapini, în cadrul unei videoconferinţe online organizată de Radio România Internaţional.

România s-a alăturat Lituaniei, Bulgariei, Ungariei, Poloniei și Maltei și a deschis acțiune la Curtea Europeana de Justiție. „Important este ca statul român să pregătească foarte bine argumentele pentru susținerea acțiunii la CJUE”, a mai adăugat europarlamentarul.

La eveniment, au mai participat europarlamentarii Marian Jean Marinescu și Dragoș Pîslaru, dar și Dumitru Fornea, din partea Consiliului Economic și Social.

Foto: profit.ro

Articole similare

Ad