Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Mercedes-Benz face inca un pas spre logistica viitorului cu Vision Van

Mercedes-Benz a prezentat saptamana aceasta la Stuttgart, in premiera, initiativa adVANce, care va presupune crearea unei organizatii separate si investitii de circa 500 de milioane de euro realizate in urmatorii cinci ani pentru digitalizare, automatizare si robotica, dar si pentru solutii de mobilitate dedicate utilitarelor usoare. Principalele centre in care se vor desfasura aceste activitati sunt Stuttgart, Berlin si Silicon Valley, unde lucreaza deja aproximativ 200 de angajati implicati in mai multe proiecte.
 

adVANce isi propune sa raspunda la schimbarea tot mai rapida a cerintelor clientilor – una dinte cele mai importante la ora actuala este cea de livrare in aceeasi zi sau chiar intr-o ora a alimentelor sau altor produse comandate online.
Unul dintre primele vehicule aparute in cadrul acestei initiative este modelul complet electric Vision Van, pentru partea finala a lantului logistic, fie ca aceasta are loc in zone urbane, fie suburbane. Este, asa cum arata Volker Mornhinweg, seful diviziei Vanuri din cadrul Mercedes-Benz, prima utilitara usoara din lume care conecteaza digital toti oamenii si procesele implicate, de la centrul de distributie la destinatar, si care ofera spatiu de marfa complet automatizat si drone integrate pentru livrare. Concret, daca o firma care livreaza colete opreste vehiculele intr-o zona rezidentiala, va fi posibila livrarea autonoma pe calea aerului a mai multor pachete la destinatarii aflati in apropiere, chiar daca ei nu sunt acasa, ca o completare a livrarilor manuale. Asta usureaza munca operatorului, reduce timpul de livrare si ofera consumatorului final oportunitatea de a primi produsele in ziua in care le-a comandat si la ora stabilita. Iar reprezentantii MB sunt de parere ca folosirea Vision Van creste cu pana la 50% eficienta livrarilor pe ultima suta de metri.
Vehiculul are motor electric de 75 kW, nu are emisii poluante si aproape deloc emisii sonore si, in functie de aplicatia in care este folosit, are o autonomie de la 80 la circa 270 km.

Articole similare

Ad
Ad