Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz lansează noul Citan în România la prețuri începând de la 19.408 euro

Cu prețuri începând de la 19.408 euro, TVA inclus, Mercedes-Benz Vans a lansat astăzi, 18 noiembrie, pe piața din România noul Citan, proaspăt câștigător Van of the Year 2022. Varianta electrică vine din a doua jumătate a anului viitor.

Disponibil în două variante, Citan Panel Van (transport marfă) și Citan Tourer (transport persoane), noul Citan se evidențiază în segmentul său prin confortul la rulare atunci când este încărcat parțial sau când transportă pasageri, raza de virare de doar 11,75 metri, scaune ergonomice care oferă multiple posibilități de reglare, opțiuni practice de depozitare, display modern și conceptul de operare infotainment – MBUX. De altfel, această ultimă caracteristică, alături de dispozitivele de siguranță, a fost apreciată atât de piață, cât și de juriul pan-european IVOTY 2022 care a decis ca noul Citan să primească distincția Van of the Year 2022. Principalul criteriu pentru Premiul Internațional Van of the Year este contribuția vehiculelor la standardele de eficiență, siguranță, durabilitate și mediu ale segmentului din care fac parte.

În Europa, segmentul van-urilor compacte este un sector major foarte important, bine stabilit, cu peste 800.000 de unități în 2019. Ne așteptăm ca acest segment să continue să fie atractiv în viitor, ca urmare a unor megatendințe semnificative din sectorul de curierat rapid și livrare colete, urbanizare și electromobilitate. Vedem în noul Citan o soluție excelentă pentru antreprenoriatul urban din România, dar și pentru transportul de persoane la cele mai înalte standarde” – Alex Rugină, COO Mercedes-Benz Vans România.

Lansarea în România a avut loc în format digital, în care au fost prezentate detaliile tehnice ale noului model, pe care și noi le vom detalia într-un articol dedicat în numărul special Tranzit Vans din luna decembrie. Sarcina utilă a lui Citan ajunge până la 782 kg, iar modelul are un volum de încărcare de până la 2,9 metri cubi. Citan Tourer dispune de sticlă cu 11% mai groasă, de compartimente practice de depozitare și mese pliabile și este echipat standard cu un airbag central, care se poate activa între scaunul șoferului și cel al pasageruluiîn cazul unei coliziuni laterale severe. În total, 7 airbag-uri protejează pasagerii.

În România, prețurile pentru Citan încep de la 19.408 euro cu TVA pentru Citan 108 CDI furgon cu motor diesel de 75 CP în linia de echipare de bază. Aceasta corespunde unui preț de 16.309 de euro fără TVA. Modelul Citan Tourer entry-level 110, cu motor pe benzină, de 105 CP – costă 22.781 euro cu TVA (preț fără TVA:  19.143 euro).

Modelul Citan Furgon, 110 CDI KA/L PRO, vine cu o condiție specială de finanțare exclusivă, rată începând de la 2.5€/zi, TVA inclus, prin intermediul Mercedes-Benz Financial Services România.

Odată cu premiera mondială a Citan-ului, Mercedes-Benz a prezentat ultima gamă de modele comerciale nou dezvoltate, echipată cu un motor cu ardere internă. În a doua jumătate a anului 2022 Mercedes-Benz Vans lansează eCitan, care se remarcă prin autonomia de aproximativ 285 km (WLTP) și încărcare rapidă- de la 10% la 80% în doar 40 de minute. eCitan marchează încă un pas important către rolul de lider pentru Mercedes-Benz Vans în domeniul electromobilității.

Articole similare

Ad