Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz va livra 129 de autobuze articulate hibrid către operatorul belgian TEC

Mercedes-Benz a primit una dintre cele mai mari comenzi pentru autobuze articulate din ultimii ani: 129 de Citaro G hibrid pentru grupul belgian Transport en Commun (TEC). Vehiculele vor fi livrate până în vara acestui an. Livrarea include şi un contract de servicii cuprinzător, pe 8 ani.

Autobuzele articulate Citaro G sunt echipate cu un sistem hibrid ușor, de 48V. Un motor electric de 14 kW şi 220 Nm este poziționat între motor și transmisia automată. Pe momentele de accelerare şi frânare, motorul electric funcţionează ca un generator pentru a produce energie electrică, care este stocată pentru puţin timp în baterii de tip supra-capacitori. Aceasta este folosită pentru a asista motorul diesel sau pe gaz cu un cuplu suplimentar.

Motorul electric servește și ca starter-alternator la actualul model de autoturisme Clasă S, în timp ce radiatorul suplimentar pentru motor și invertorul sunt utilizate la camioanele Mercedes-Benz Trucks, iar pompa de apă poate fi găsită la multe modele de autoturisme ale constructorului german.

Modulul hibrid compact al Citaro G reduce consumul de combustibil al autobuzelor articulate cu până la 8,5%.

Grupul TEC este responsabil pentru transportul public local în regiunea valonă a regatului Belgiei şi operează o flotă de circa 2.400 de autobuze plus câteva trenuri. Anual, transportă aproximativ 150 de milioane de pasageri.

Articole similare

Ad