Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement

Mercedes-Benz va livra 130 de autobuze Citaro hibrid la Bucuresti

Primaria Capitalei a semnat contractul pentru achizitia a 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro cu sistem de propulsie hibrid diesel electric. Valoarea contractului este de 195.268.331,70 de lei, fara TVA. Finantarea provine de la Administratia Fondului pentru Mediu, in cadrul „Programului privind imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, utilizand autovehicule mai putin poluante in transportul public local de persoane“.

Mercedes-Benz Citaro Hybrid, detinatorul titlului Autobuzul Anului 2019, este echipat cu motor Mercedes-Benz OM 936 si transmisie ZF Ecolife, la care se adauga motorul electric conectat in sistem serial cu cel diesel. Sistemul de propulsie este sustinut astfel cu un cuplu motor maxim de 200 Nm (atunci cand exista energie stocata in capacitori). Sistemul hibrid este parte a CAN Bus, astfel ca injectia este reglata in functie de cuplul motor furnizat de motorul electric. Standard, rezervorul de motorina este de 210 l, insa se poate monta si unul de 350 l. In acest fel, autonomia maxima a autobuzului poate ajunge la 900 km.
Interiorul Citaro Hybrid este modern, confortabil, cu func­tii speciale pentru persoanele cu dizabilitati. Vehiculul este dotat cu prize USB, sistem informatic, scaune tapitate si climatizare automata. Garantia completa oferita de producator este de opt ani si 480.000 km.
Livrarea se va face incepand cu mai 2020, iar ultimele autobuze Citaro hibrid vor ajunge in Bucuresti in ianuarie 2021.

Articole similare