Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrul Agriculturii: sunt greutati cu transportul prin culoarele verzi

Inputurile procurate prin import ajung cu intarziere din cauza greutatilor intampinate la transportul prin culoarele verzi, a declarat, marti, 7 aprilie, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, intr-o emisiune televizata.
 
,,Cele mai mari probleme sunt cele legate de stocuri, atat la producatori, cat si la procesatori, in foarte multe domenii. S-au adunat stocuri consistente. Sunt probleme de procurare a inputurilor, foarte multe pesticide, furaje, material genetic – si aici ma refer la pui de o zi sau la purcei, vin din afara, prin import, si sunt greutati cu transportul prin acele culoare verzi si ajung cu intarziere. Si activitatea portuara a fost afectata, pentru ca s-a schimbat si acolo programul, iar cei care importa sroturi de floarea soarelui, care sunt folosite in hrana porcilor si a pasarilor, au probleme din cauza intarzierilor’’, a precizat ministrul Agriculturii, la Realitatea Plus.
 
Pe de alta parte, a mai spus ministrul, o alta mare problema care nu a fost provocata de aceasta criza a coronavirusului, dar o accentueaza, este seceta endemica. Potrivit prognozei agrometeorologice publicata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), valabila pana la data de 10 aprilie, seceta pedologica va persista in Moldova, Dobrogea si in cea mai mare parte a Munteniei, pe fondul continutului de umiditate scazut si deosebit de scazut in cultura graului de toamna.

Articole similare

Ad