Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrul Finanțelor promite clarificarea regimului diurnei pentru șoferi

La inițiativa FORT, asociațiile patronale ale transportatorilor români s-au întâlnit ieri, pe 7 septembrie, cu miniștrii Finanțelor Publice, al Transporturilor și al Afacerilor Interne.

Principala problemă ridicată a fost clarificarea de urgență a problematicii controalelor la firmele de transport pe diurnă. O urgență o reprezintă și clarificarea legislației unde termenii de indemnizație de detașare transnațională și diurnă pun probleme firmelor de transport. Astfel, indemnizația de detașare transnațională este deductibilă, conform Legii 16/2017, dacă nu depășește de 2,5 ori valoarea indemnizației acordate funcționarilor publici și dacă nu include cheltuielile cauzate de detașare de transport, cazare și masă. În RIF-urile încheiate în urma controalelor la câteva firme de transport, inspectorii ANAF au notat că dacă firmele de transport nu pot pune la dispoziția organelor de control dovada că le-au plătit șoferilor detașați cheltuielile ocazionate de transport, cazare și masa, atunci sumele acordate ca indemnizație de detașare transnațională trebuie impozitate!

Dar cum legislația nu este clară cu privire la cum se acordă și cum se documentează cheltuiala legată de masa personalului detașat transnational, transportatorii așteaptă clarificări pe această speță cât mai curând.

Florin Cîțu a promis ca va reveni cu clarificări în cel mai scurt timp.

Articole similare

Ad