Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Ministrul Transporturilor asteapta raspunsul Consiliului Concurentei inainte de a decide viitorul transportului de pasageri

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, care si-a exprimat in mai multe randuri viziunea liberala, i-a asigurat pe operatorii prezenti la conferinta Tranzit de la Cluj ca este dispus sa dea curs cererii lor si sa prelungeasca programul de transport, cu conditia ca acest demers sa fie legal. Astfel, inainte de a lua o hotarare finala, ministrul a solicitat un punct de vedere Consiliului Concurentei: „Nu vreau sa ajungem in situatia de a prelungi programul de transport, dispozitia sa fie contestata, iar intre timp sa expire valabilitatea licentelor de traseu si atunci sa se instaleze haosul. Nu imi este teama sa imi asum nici decizia de liberalizare, nici cea de prelungire, dar nu vreau sa se creeze haos”, a declarat ministrul Sova.
 

Din pacate, desi programele de transport judetean si interjudetean vor expira peste un an, operatorii inca nu stiu ce se va intampla dupa iunie 2019. Unii isi doresc prelungirea valabilitatii licentelor de traseu si mentinerea aceleiasi forme de organizare a pietei; altii, dimpotriva, se considera ingraditi si prea putin protejati de actualul sistem, astfel ca sustin liberalizarea, dupa modelul de la transportul de marfa. Argumente pro si contra sunt de ambele parti. Cea mai rea insa este incertitudinea. Cu alte cuvinte, indiferent ce vor decide legiuitorii, nu se mai pot intarzia, mai ales daca se pregatesc schimbari majore. De altfel, intrucat s-a ajuns pana in acest moment, orice varianta se va alege pe termen lung, cea mai potrivita solutie de moment ar fi prelungirea valabilitatii programului de transport, pentru a le oferi carausilor posibilitatea sa se pregateasca pentru ce va urma.

Articole similare

Ad