Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Modelele Eco de la Linde, performanta versus economie

Linde ofera clientilor sai posibilitatea de a alege intre maximum de performante sau consum minim de energie, cu echipamentele Eco. Pana acum, stivuitoarele electrice cu contragreutate E12 si E20, avand capacitati de incarcare de 1,2 si 2 t, au fost deja testate. Mai nou, si modelele cu ardere interna H20 si H50, diesel sau LPG, cu capacitati de doua si respectiv cinci tone, sunt prevazute standard cu modul Eco sau optional cu Eco light.

Astfel, echipamentele sunt setate sa functioneze in mod normal, dar prin activarea modului Eco puterea de accelerare este redusa cu 3%, respectiv cu 10% pentru mersul cu spatele. Turatia motorului este scazuta la 2.500 rpm, iar viteza maxima este limitata la 21 km/ora. Economia de energie astfel obtinuta se traduce prin 0,1 l/ora (in cazul motorinei) si prin 0,1 kg/ora (la gazul petrol lichefiat).
Consumul de motorina/gaz scade cu pana la 30% si, in plus, anvelopele sunt uzate mai putin atunci cand se merge „Eco“, iar riscul de accidente scade.
Echipamentele prevazute cu optiunea Eco sunt recomandate in special pentru aplicatiile unde nu se impune utilizarea vitezei maxime de deplasare. In plus, operatorul poate adapta functionarea stivuitorului la conditiile de lucru, pentru a obtine cele mai bune performante.

Articole similare

Ad
Ad