Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Modernizarea Centurii de Nord a Capitalei, intarziata de legislatia privind protectia sociala a romilor

Finalizarea lucrarilor de modernizare a Centurii de Nord-Vest a Bucurestiului intre A1 si Chitila este intarziata, printre altele, din cauza legislatiei privind protectia sociala a persoanelor de etnie roma, precizeaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, intr-un raspuns transmis directorului unei companii de logistica, vicepresedinte ARILOG. Termenul estimat de autoritati este trimestrul II al anului 2017.
Lucrarile de modernizare de pe Centura Bucuresti, pe aproximativ 10 km, intre Autostrada A1 si localitatea Chitila, au ajuns la un progres fizic de 47%.
 

„Motivele care au dus la scaderea ritmului de executie a lucrarilor si la necesitatea prelungirii termenului de executie sunt strans legate de conditiile impuse de detinatorii de retele de utilitati (Apa Nova, Trans Gaz), de conditiile impuse de coroborarea proiectului de modernizare a Centurii rutiere a municipiului Bucuresti, cu proiectul Primariei municipiului Bucuresti de «Strapungere Splaiul Independentei – Autostrada A1» (km 56+180 al proiectului nostru), de conditiile impuse de legislatia in vigoare privind protectia sociala a persoanelor de etnie rroma (modificare traseu proiect de la km 58+000 – 58+300), conditiile impuse de legislatia si normativele in vigoare privind siguranta circulatiei pentru amenajarea intersectiilor centurii cu alte drumuri laterale si cu autostrada A1 Bucuresti – Pitesti“, se arata in raspunsul CNADNR, primit de Ion Lixandru, vicepresedinte ARILOG.
Astfel, din cauza acestor noi conditii autoritatile trebuie sa achizitioneze alte terenuri, lucru ce necesita exproprieri, in comparatie cu Hotararea de Guvern de expropriere initiala, iar acest lucru a condus la promovarea unei noi Hotarari de Guvern, care va aparea in iunie 2016. Astfel, mai spune sursa citata, dupa emiterea noii decizii de expropriere, beneficiarul va pune la dispozitie terenurile necesare finalizarii lucrarii. Termenul estimativ de finalizare este trimestrul II al anului 2017.
Modernizarea Centurii Bucuresti Nord intre A1 si Chitila a inceput in primavara anului 2013 si avea termenul initial de finalizare august 2014.

Articole similare

Ad