Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Monitorizarea continua a remorcilor basculabile previne rasturnarea acestora la descarcare

In cazul unor conditii nefavorabile de lucru exista riscul rasturnarii basculantelor (de exemplu, cand bunurile vrac se lipesc de bena sau cand se descarca pe o suprafata accidentata).
Pachetul de siguranta de la Schmitz Cargobull ofera o inovatie critica pentru prevenirea accidentelor semiremorcilor basculabile, reducand semnificativ riscul atat pentru sofer, cat si pentru cei din apropierea vehiculului. Inclinarea laterala, unghiul de articulare dintre unitatea tractoare si remorca si unghiul de basculare a benei sunt monitorizate, iar procesul de basculare este intrerupt la timp pentru a preveni rasturnarea in situatii de descarcare nefavorabile.
 

Soferul este atentionat inainte sa se atinga un unghi de basculare critic, care de altfel poate fi limitat prin setarea inaltimii maxime totale, pentru a preveni coliziunea dintre bena ridicata si alte obiecte (de exemplu, la descarcarea in interiorul depozitelor sau sub un pod). Sistemul este controlat prin intermediul unui ecran tactil (utilizand un smartphone sau o tableta PC), ceea ce ii permite soferului sa monitorizeze constant inaltimea vehiculului si sa vada pe display cand acesta este supus unui risc de rasturnare (datele sunt transmise catre dispozitivul mobil prin intermediul interfetei wireless LAN). Informatiile pot fi accesate si prin intermediul internetului, utilizand portalul Cargobull Telematics.
Monitorizarea permanenta a presiunii din cilindrul hidraulic il avertizeaza pe sofer cand marfa nu aluneca in afara benei la basculare.
In plus, procesul de descarcare este intrerupt daca senzorii conectati la sistemul electronic de franare detecteaza o situatie critica a vehiculului.

Articole similare

Ad