Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Montarea dispozitivelor de siguranță pe vehicule reduce riscul accidentelor

Brigade Electronics, furnizor principal de soluții pentru siguranța vehiculelor din Irlanda, îndeamnă operatorii de transport să-şi îmbunătățească protocoalele de siguranță, în urma constatărilor șocante ale unui raport recent al Autorității pentru Sănătate și Siguranță (HSA) privind decesele legate de muncă, care implică vehicule.

Astfel, o analiză a deceselor legate de muncă în ultimii 10 ani a arătat că din cele 490 de evenimente raportate, 44% au implicat vehicule. Potrivit raportului, cel mai frecvent tip de incident fatal se referă la accidente în care sunt implicaţi pietoni sau biciclete.

Aceste evenimente ar putea fi prevenite – susţine Brigade Electronics – prin cu montarea dispozitivelor de siguranță pe vehicule, cum ar fi sistemele de monitorizare cu camere video, senzori și semnale de avertizare.

În timp ce sistemele pasive, cum ar fi oglinzile și camerele foto, îi ajută pe șoferi, permițându-le să vadă obiecte în punctul „mort” al vehiculului, sistemele active, inclusiv sistemele de avertizare se asigură că atât șoferii, cât și pietonii primesc imediat un avertisment sonor în caz de pericol.

Articole similare

Ad