Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MSC achiziționează întregul capital al Bolloré Africa Logistics

După oferta de cumpărare introdusă în decembrie 2021, pe 31 martie 2022 a sosit vestea semnării acordului prin care grupul francez Bolloré transferă către MSC întregul capital al companiei Bolloré Africa Logistics. 

Concret, aceasta implică achiziționarea tuturor activităților africane de transport, logistică și terminale, dar și a operațiunilor de terminalistică din India, Haiti și Timorul de Est. Prețul, precizează un comunicat al MSC „se bazează pe valoarea netă a acțiunilor minoritare, de 5,7 miliarde de euro”.

Compania elvețiană controlată de familia Aponte adaugă că „achiziția Bolloré Africa Logistics reafirmă angajamentul de lungă durată al MSC Group de a investi în Africa și de a consolida lanțurile de aprovizionare de pe tot continentul, dincolo de conectarea acestuia la restul lumii”.

Bolloré Africa Logistics operează în 49 de țări, dintre care 47 sunt africane, cu 250 de locații și 21.000 de angajați. În special, operează instalații în 42 de porturi și deține 16 concesiuni pentru terminale de containere în Côte d’Ivoire, Ghana, Nigeria, Camerun, Congo, Togo și alte țări africane, precum și pentru 7 terminale Ro-Ro. De asemenea, are o rețea de 85 de agenții, dintre care 74 sunt în Africa. Compania deține, de asemenea, concesiunile de transport feroviar de marfă Sitarail, Camrail și Benirail.

Articole similare

Ad
Ad