Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Multe camere Axis suporta atasarea unui microfon, detectand mai precis pericolul

Reprezentantii Axis atrag atentia asupra faptului ca in acceptiunea globala supravegherea perimetrala presupune doar folosirea si analiza unui flux video generat de camerele de supraveghere, dar ca un rol semnificativ in detectarea unui pericol il poate avea si sunetul. Multe incidente sunt precedate sau initiate de generarea a diferite sunete si prin integrarea unei functionalitati de detectare, analiza si interpretare a acestora in sistemele de securitate se obtine o mai buna constientizare a situatiilor. Multe dintre camerele Axis integreaza sau suporta atasarea unui microfon extern sensibil ce permite inregistrarea de sunete care pot fi analizate automat de catre software-urile de analiza.
 

Una dintre camerele Axis cu microfon ce permite o monitorizare audio-video optima este AXIS Q1615-E Mk II, disponibila deja pe piata locala, care permite realizarea unei comunicarii bidirectionale, oferind integratorilor posibilitatea de a o folosi chiar si in aplicatii de control acces. Atunci cand este instalata, de exemplu, la intrarea intr-o incinta, utilizatorii pot comunica direct cu agentii de securitate responsabili cu controlul accesului.
AXIS Q1615-E Mk II a reprezentat o premiera mondiala in momentul lansarii, fiind prima camera de supraveghere ce integra lentile tip i-CS, tehnologie care se bazeaza pe un protocol deschis ce permite lentilelor sa transmita informatiile optice direct catre camerele Axis. Mai mult, persoana ce instaleaza un astfel de echipament poate sa ajusteze de la distanta lungimea focala si focusul camerei.

Articole similare

Ad